زندگی > تغذیه و آشپزی

تأثیر رژیم غذایی مادران بر اختلال‌های رشد عصبی کودکان



به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران دانمارکی در دانشگاه کپنهاگ که یافته‌هایشان را در ژورنال Nature Metabolism منتشر کرده‌اند، می‌گویند ظاهرا رژیم غذایی دارای ویژگی‌های ناسالم یک رژیم غذایی معمول سبک غربی خطر دچار شدن کودک به این اختلال‌های رشد عصبی را افزایش می‌دهد.

محققان در ژورنال Nature Metabolism گزارش دادند، به ویژه، علائم ناسالم یک رژیم غذایی معمولی غربی به نظر می‌رسد که خطر ابتلا به اختلالات رشدی را در کودک افزایش می‌دهد.

این پژوهشگران می‌گویند به نظر می‌رسد هر چه زن باردار بیشتر از رژیم غذایی غربی که سرشار از چربی، قند و مواد غذایی تصفیه‌شده است، اما میزان ماهی، میوه و سبزی‌های آن کم است، بیشتر پیروی کند، خطر درچار شدن فرزندش به ای‌دی‌اچ‌دی و اوتیسم بیشتر می‌شود.

این پژوهشگران دریافتند حتی گرایش‌های جزئی به سمت یک رژیم غذایی غربی با افزایش ۶۶ درصدی خطر ای‌دی‌اچ‌دی و ۱۲۲ درصد افزایش خطر ابتلا به اوتیسم همراهی دارد.

این یافته‌ها به معنی این است که حتی دور شدن جزئی از الگوی غذای غربی می‌تواند به طور بالقوه خطر ابتلا به اختلال‌های رشدی عصبی را در کودک کاهش دهد.

این پژوهشگران در این بررسی با شناسایی بیش از ۵۰۰ کودک ۱۰ ساله نروژی که مبتلا به اختلال رشدی عصبی بودند، شروع کردند و سپس آنچه را که مادرانشان در دوران بارداری می‌خوردند، تجزیه و تحلیل کردند.

آنها در این گروه مادران ارتباط قابل توجهی میان رژیم غذایی مادران باردار و تشخیص‌های بعدی ای‌دی‌اچ‌دی و اوتیسم در فرزندانشان یافتند.

نتایج نشان دادند که الگوی غذایی غربی در مادران با افزایش ۵۳ درصدی خطر ابتلا به هر گونه اختلال رشدی عصبی در کودکان مرتبط است.

این پژوهشگران این همراهی را در گروه‌های بزرگتر زوج‌های مادر و کودک نیز آزمودند و نهایتاً بیش از ۶۰۰۰۰ مادر و کودکانشان را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها دریافتند که رابطه محکمی میان رژیم غذایی در طول بارداری و خطر اختلال‌های رشدی در کودکان وجود دارد.

رشد مغز جنین به تاثیرات رژیم غذایی مادر حساس است

این پژوهشگران می‌گویند قوی‌ترین ارتباط میان رژیم غذایی مادر و این اختلال‌ها در فرزندان را در سه‌ماهه اول و دوم بارداری مشاهده کردند که بیانگر آن است که رشد مغز در این دوره به به تأثیرات رژیم غذایی مادر حساس است.

این پژوهشگران ۴۳ متابولیت (ترکیبات واسطه در سوخت‌وساز)‌ را در خون مادر شناسایی کردند که با رژیم غذایی غربی مرتبط هستند و این یافته می‌تواند به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی مادر باردار و اختلالات رشد عصبی کودک کمک کند.

به گفته این پژوهشگران ۱۵ مورد از این ۴۳ متابولیت به ویژه با افزایش خطر دچار شدن کودکان به ای‌دی‌اچ‌دی مرتبط هستند. بسیاری از این متابولیت‌ها ناشی از مصرف رژیم غذایی هستند و نقش کلیدی در تنظیم التهاب و استرس اکسیداتیو (آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد) ایفا می‌کنند – عواملی که تصور می‌رود بر رشد اولیه عصبی کودک تاثیرهای مهمی بگذارند.

این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان این پرسش را مطرح می‌کند که آیا توصیه‌های غذایی فعلی که فرق چندانی با توصیه‌های غذایی برای عموم مردم ندارند، برای زنان باردار کافی هستند یا نه.

به گفته این پژوهشگران، نیازهای غذایی در دوران بارداری افزایش می‌یابند و یافته‌های این بررسی نشان می‌دهند که ترکیب رژیم غذایی مادر چقدر برای رشد جنین مهم است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا