از طوفان شن طبس تا دیوار ویتنام: ملتها میمانند، ابرقدرتها میبازند
به گزارش خبرنگار سلامت(طبنا) از گرگان؛ آیتالله سیدکاظم نورمفیدی، امام جمعه گرگان، در خطبههای نماز جمعه این هفته، با اشاره به پنجم اردیبهشتماه، سالروز شکست عملیات نظامی آمریکا در صحرای طبس، این حادثه را نقطهای مهم در تاریخ مبارزات جهانی علیه سلطهگری ابرقدرتها دانست.
وی افزود: این رویداد نشان داد که هیچ قدرتی نمیتواند در برابر اراده الهی و مقاومت ملتها ایستادگی کند. شکست آمریکا در طبس، نمونهای از ناتوانی قدرتهای جهانی در برابر مقاومت ملتهای آزادیخواه است.
آیتالله نورمفیدی در ادامه با اشاره به آیات قرآن کریم یادآور شد: در دنیای توحیدی، همه عناصر طبیعی همچون باد، باران و خاک، اراده خداوند را در تحقق اهداف الهی نمایان میسازند.
وی افزود: همانطور که در ماجرای فرعون و قوم بنیاسرائیل، آب دریا مامور الهی برای نابودی ظلم شد، در طبس نیز طوفان شن قدرتهای بزرگ را به خاک مذلت نشاند.
شکست آمریکا در ویتنام: درسهای ناکام از تاریخ
نورمفیدی سپس به شکستهای دیگر آمریکا در تاریخ اشاره کرد و افزود: همان کسانی که در طبس شکست خوردند، در ویتنام نیز پس از سالها بمباران و کشتار، مجبور به عقبنشینی شدند. در آنجا نیز قدرت نظامی آمریکا در برابر اراده ملتها شکست خورد. اما عجیب اینجاست که این سیاستمداران هنوز از این شکستها درس نمیگیرند و همچنان در پی سلطهگری بر ملتهای مظلوم هستند.
وی خطاب به مقامات آمریکایی گفت: شما که بارها شکست خوردهاید و حیثیت سیاسی و نظامیتان در برابر ملتهای مقاوم لگدمال شده، چرا همچنان از تکبر و سلطهجویی دست برنمیدارید.
این اظهارات امام جمعه گرگان بازتابی از شکستهای تاریخی است که به وضوح نشان میدهد اراده ملتها در برابر قدرتهای بزرگ پیروز است.
کار، عبادت است: تأکید بر ارزش کارگر در جامعه اسلامی
در ادامه خطبهها، آیتالله نورمفیدی با اشاره به یازدهم اردیبهشت، روز کارگر، بر اهمیت جایگاه کار در اسلام تأکید کرد و گفت: در نگاه دینی، کارگر تنها کسی نیست که با دست خود کار میکند. هر کسی که مسئولیت خود را با نیت خدایی انجام دهد، در واقع در مسیر عبادت گام برداشته است.
وی افزود: پیامبر اسلام (ص) به شدت بر ارزش و مقام کار تأکید داشتند. حتی دستی که بر اثر کار سخت و طاقتفرسا پینه بسته باشد، در نظر ایشان گرامی است.
هشدار به اسراف و زیادهخواهی در جامعه
امام جمعه گرگان سپس به موضوع اسراف و فرهنگ نادرست مصرف اشاره کرد و گفت: ناترازی در مصرف انرژی در جامعه ما، نتیجه مستقیم فرهنگی است که در آن به صرفهجویی توجه نمیشود. در هیچ کجای دنیا منابع انرژی به این شدت مصرف نمیشود. جامعهای که دچار اسراف باشد، دیر یا زود با بحرانهای جدی روبهرو خواهد شد.
وی در ادامه افزود: مسئولیت این وضعیت بر عهده همه ماست. باید به فرهنگ صرفهجویی و مصرف صحیح منابع توجه کنیم.