درمان رایگان مجروحان حادثه بندرعباس با بهترین کیفیت/همکاری بینبخشی شاهکلید خدمترسانی
همسو پزشکی: دکتر سید سجاد رضوی – معاون درمان وزارت بهداشت در نشستی خبری در تشریح اقدامات انجام شده در جهت درمان مجروحان حادثه بندرعباس، با اشاره به اعلام اولیه حادثه اسکله شهید رجایی حوالی ساعت ۱۲:۱۰ روز شنبه گذشته گفت: در ابتدا هیچ پیشبینی از عمق حادثه نداشتیم؛ با هماهنگی اورژانس در EOC آمادهباش لازم را صادر کرده و کل منطقه را بررسی کردیم. به تدریج آمار مصدومان و مجروحان افزایش یافت و بدین ترتیب چند استان به عنوان پشتیبان در نظر گرفته شدند تا در صورت نیاز بیماران به آنجا اعزام شوند. در ادامه نیز سازمان انتقال خون و امور مربوط به دارو و تجهیزات را به خط کردیم.
وی با تقدیر از عملکرد تیم بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: خدمات کل حوزه بهداشت و درمان هرمزگان در حادثه بندر شهید رجایی مثال زدنی بود و بدون اغراق فعالیتی در حد معجزه انجام دادند؛ به طوری که به جز چند بیمار محدود، نیازی به اعزام سایر استانها نداشتیم. در ساعتهای اولیه بروز این حادثه تمام توان استان علاوه بر بخش دولتی، از جمله نیروی دریایی، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، بخش خصوصی نیز جهت خدمترسانی به مجروحان حادثه به کمک گرفته شدند.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: به دنبال برنامه ریزی انجام شده اورژانسها آماده پذیرش بیماران بودند و با تریاژ مناسب، بیماران ساماندهی شده بودند. در مجموع کادر بهداشت و درمان استان با دل و جان کمک کرده و حادثه را جمع کردند؛ به طوری که به جز چند بیمار سوختگی، نیاز به اعزام بیمار به سایر استانها نبود.
رضوی همچنین گفت: اقدام نیروی دریایی در زمینه برپایی چادرهای صحرایی در حیاط بیمارستان و پذیرایی از همراهان بیماران نیز بسیار جای تقدیر دارد؛ چرا که در اتفاقات اینگونه و فضای روانی شدید و سنگین، خانوادهها به آرامش نیاز دارند. در مجموع از تمام بیمارستانها بازدید کردیم و رسیدگیها بسیار خوب بود و در حد توانمان رسیدگی به مجروحان انجام شد و نارضایتی نداشتیم.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: تجهیزات مورد نیاز نیز در ساعات اولیه بروز حادثه به استان هرمزگان ارسال شد؛ به عنوان مثال دستگاه سی تی اسکن را طی ۲۴ ساعت از تهران به بندرعباس ارسال کردیم. اعلام آمادگی کادر درمان و پزشکان در سایر استانها نیز بسیار مایه دلگرمی بود. این حادثه آزمونی دوباره بود برای سلامت کشور که مجددا خود را نشان دهد؛ تمام تلاشمان آن بود که مجروحان با بهترین کیفیت درمان شوند.
وی در پاسخ به سوالی درباره آلایندههای هوا در بندرعباس گفت:معاونت بهداشت وزارت بهداشت اقدامات لازم و نمونه برداریها از محیط را انجام داده است. باید گفت که اکنون به هیچ عنوان آلودگی نسبت به قبل وجود ندارد؛ اما در ساعات اولیه و روز نخست بروز این حادثه به دلیل وزش باد و احتمال رسیدن برخی آلایندهها به سطح شهر، توصیه شد که افراد پرخطر از منزل بیرون نیایند و در صورت حضور در فضای باز نیز از ماسک استفاده شود. اما اکنون این نگرانیها دیگر وجود ندارد.
رضوی در مورد اطلاعرسانی از این حادثه در ساعات اولیه گفت: ما در وزارت بهداشت تمام تلاشمان آن بود که اطلاعات دقیق ارائه شود و این اطلاعات از طریق سخنگوی دولت اعلام میشد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره کمبود تختهای سوختگی در کشور گفت: کمبود تختهای سوختگی در کشور وجود دارد اما ایجاد این تختها به همین راحتی نیست. مشخص آن است که قطعا باید به بحث سوختگی بیش از این رسیدگی شود. تختهای سوختگی معمولا بنا به مناطق صنعتی و خطرپذیر تعریف میشوند. به عنوان مثال در تهران بیمارستان شهید مطهری باید جایگزین شود. امیدواریم با بودجههای در نظر گرفته شده جایگزین این بیمارستان به زودی به بهرهبرداری برسد. در مجموع در مورد تختهای سوختگی استان هرمزگان نیز از جمله استانهایی است که باید تقویت شود.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره تجربه حاصل شده از این حادثه گفت: شاهکلید خدمترسانی در این حادثه همکاری بینبخشی میان نیروی دریایی ارتش، سپاه، تامین اجتماعی، نیروی انتظامی، بخش خصوصی، هلالاحمر، آتشنشانی و همچنین بخش دولتی بود. شاید تصور آن نبود که خود شهر بتواند رسیدگیها را انجام دهد و ما آماده اعزام بیماران بودیم؛ اما خوشبختانه در این حادثه تمام ظرفیت استان به کار گرفته شد و خدمترسانی خوبی صورت گرفت. بنابراین باید گفت که مهمتر از ایجاد تخت بیمارستانی، همکاری بین بخشی است. در جریان این حادثه همراهی مردم چه در زمینه اهدای خون، کمک به مجروحانی که همراه نداشتند و … بسیار مثالزدنی بود.
انتهای پیام