شیراز میزبان دهمین کنگره بینالمللی پیوند اعضا از ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت
سید علی ملک حسینی، امروز ۲۱ اردیبهشت در نشست خبری برگزاری کنگره بین المللی پیوند اعضای اوراسیا_ ایران، ضمن ابراز خرسندی ازبرگزاری این کنگره بینالمللی در شیراز گفت: خوشبختانه طی ۱۰ سال گذشته، جایگاه علمی مرکز پیوند شیراز در دنیا شناختهتر شده است. ما در این کنگره، همانند سالهای گذشته میزبان افراد سرشناس و متخصص در زمینه پیوند اعضا از کشورهای مختلف هستیم.
وی با اشاره به تغییر رویکرد این گنگره نسبت به سالهای گذشته افزود: در سالهای گذشته، بیشتر شرکتکنندگان کنگرههای ما از کشورهای اروپایی و آمریکایی بودند، اما امسال تمرکز ما بیشتر بر منطقه اوراسیا، شامل کشورهای آسیایی و بخش مشترکی از اروپا است.
رئیس هیات امنای بیمارستان بوعلی سینا شیراز تصریح کرد: ما میزبان حدود ۵۰ نفر از کشورهای اروپایی و تعداد قابل توجهی نیز از کشورهای آسیای مرکزی و روسیه خواهیم بود. علاوه بر این، تعدادی از متخصصان نیز به صورت مجازی در این کنگره شرکت خواهند کرد.
ملک حسینی با تاکید بر اهمیت برگزاری این کنگره اظهار کرد: هدف از برگزاری این کنگره، تبادل دستاوردهای علمی ما با سرآمدان پیوند در حوزه بین المللی و بهرهمندی از دانش و تجربیات آنهاست.
وی تصریح کرد: شیراز در زمینه پیوند اعضا پیشرفتهای چشمگیری داشته است و آمار بالای پیوند در این مرکز باعث شده است که شیراز به عنوان قطب پیشرفته در این حوزه و الگو برای جهان بدرخشد.
رئیس هیات امنای بیمارستان بوعلی سینا شیراز در بخش دیگری از سخنان خود، افزود: نزدیک به ۹۸ درصد پیوند کلیه در این مرکز از طریق اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی صورت میگیرد.
دکتر ملک حسینی با اشاره به اهمیت اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی تصریح کرد:اهدای عضو از فردی که دچار مرگ مغزی شده، فرصت زندگی دوباره را به بیماران نیازمند میبخشد. در حال حاضر به دلیل بهبود وضعیت جادهها و قوانین رانندگی، آمار مرگ مغزی رو به کاهش است و این مسئله اهمیت اهدای عضو پس از مرگ قلبی را دوچندان میکند.
وی در ادامه به تلاشهای این مرکز برای توسعه اهدای عضو پس از مرگ قلبی اشاره کرد و افزود: ما در تلاش هستیم با آموزش نیروهای متخصص و فرهنگسازی در جامعه، زمینه را برای اهدای عضو پس از مرگ قلبی فراهم کنیم. در این نوع اهدا، زمان بسیار محدود است و نیاز به تجهیزات و هماهنگیهای ویژهای دارد.
ملک حسینی همچنین از برنامهریزی برای افتتاح دانشگاه نسل چهارم بوعلی سینا در سالهای آینده خبر داد که هدف آن تربیت فارغالتحصیلان مولد، مخترع و کاشف خواهد بود.
وی ضمن ابراز تاسف از مهاجرت برخی از نخبگان کشور، بر لزوم فراهم کردن شرایط مناسب برای ماندگاری و خدمت آنها در ایران تاکید کرد و گفت: ما نیازمند آن هستیم که با ایجاد یک محیط علمی پویا و جذاب، از خروج استعدادهای کشور جلوگیری کنیم و حتی نخبگان دیگر کشورها را نیز جذب کنیم.
ترویج فرهنگ اهدای عضو با مشارکت رسانهها
دبیر اجرایی کنگره بین المللی پیوند اعضای اوراسیا نیز در این نشست با بیان اهمیت برگزاری کنگرههای علمی در راستای تبادل تجربیات و همگامی با دانش روز دنیا اظهار کرد: مراکز درمانی که به دنبال ارتقای علمی و تطبیق خود با استانداردهای بینالمللی هستند، نیازمند برگزاری چنین کنگرهها و سمینارهایی هستند تا بتوانند دانش و تجربیات خود را با دیگر مراکز در جهان به اشتراک گذاشته و از تجربیات آنها نیز بهرهمند شوند.
علی بهادر با اشاره به برگزاری سالانه یک کنگره بینالمللی و یک کنگره داخلی در این مرکز، افزود: در سالهای گذشته بیشتر مهمانان کنگرههای ما از کشورهای اروپایی و آمریکایی بودند، اما با توجه به پیشرفتهای علمی در سایر نقاط جهان، امسال کنگره بینالمللی را با عنوان اوراسیا برگزار میکنیم که علاوه بر کشورهای آسیایی، کشورهایی از اروپا مانند روسیه، بلاروس و ترکیه نیز در آن حضور دارند.
وی هچنین از حضور مهمانانی از کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، روسیه، بلاروس، هند، کویت، اسپانیا، سوئد، پاکستان، ایتالیا و ترکیه در این کنگره خبر داد و گفت: بیش از ۵۰ نفر از این کشورها به صورت حضوری و تعدادی نیز از کشورهای دیگر به صورت مجازی در این رویداد علمی شرکت خواهند کرد.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی اوراسیا در ادامه با اشاره به انجام عملهای پیچیده در این مرکز گفت: بسیاری از بیمارانی که در سایر مراکز با مشکل مواجه میشوند و یا نتیجه مطلوبی برای درمان آنها پیشبینی نمیشود، به این مرکز ارجاع داده میشوند و ما با توانمندی پزشکان متخصص، این عملها را با موفقیت انجام میدهیم.
بهادر در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری «جشن زندگی» همزمان با کنگره اشاره کرد و گفت: ما همواره قدردان خانواده هایی هستیم که با اهدای اعضای عزیزانشان که دچار مرگ مغزی شدهاند، به بیماران نیازمند زندگی دوباره میبخشند. هدف از برگزاری این جشن، تقدیر از این ایثار و فرهنگسازی در زمینه اهدای عضو است.
وی در پایان با تاکید بر نقش رسانهها در آگاهیبخشی به مردم در زمینه اهدای عضو، ابراز امیدواری کرد: امید است با همکاری رسانهها، روز به روز شاهد ارتقای خدمات درمانی و افزایش تعداد عملهای پیوند در این مرکز باشیم.
انتهای پیام