آغوز باعث زردی نوزاد نمی شود
به گزارش ایسنا به نقل از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این باور که آیا آغوز باید دور ریخته شود زیرا باعث زردی نوزاد می شود؟ اعلام کرد: «زردی اصطلاحا به حالتی گفته میشود که پوست یا قسمت سفید چشم نوزاد زرد میشود؛ زردی در نوزادان به دلیل عدم تکامل کامل کبد نوزاد، شایع است و میتواند در عرض یک روز یا چند روز پس از تولد نوزاد رخ دهد.
نوزادان معمولاً پس از تولد، در حالیکه هنوز در بیمارستان هستند و دوباره در اولین معاینه پس از رفتن به منزل از نظر زردی بررسی می شوند. زردی زمانی اتفاق میافتد که مقدار بالای مادهای به نام بیلی روبین در خون نوزاد وجود دارد. نوزادان به دلایل مختلف ممکن است مقدار بیلی روبین بالایی داشته باشند. به عنوان مثال، برخی از نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میکنند، در صورت عدم دریافت شیر مادر ممکن است به زردی دچار شوند. زردی در نوزادانی که زود به دنیا میآیند شایعتر است. لازم است که نوزادان از نظر زردی بررسی شوند، چراکه در صورت عدم درمان، مقدار بسیار بالای بیلی روبین میتواند منجر به آسیب مغزی نوزاد شود.
در چند روز اول پس از تولد نوزاد، مادر فقط مقدار کمی شیر زرد یا طلایی رنگ تولید خواهد کرد که به آن آغوز میگویند؛ آغوز سرشار از مواد مغذی و آنتیبادی است که به محافظت از نوزاد در برابر عفونتها کمک میکند. اگرچه مقدار آغوز کم است، اما تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزاد را در چند روز اول زندگی تا زمانیکه به طور مکرر آن را دریافت میکند، فراهم میکند. آغوز نیز به عنوان شیر مادر در نظر گرفته میشود، منتها به شکل اولیه و غلیظ آن.
بنابراین، مصرف آغوز توسط نوزاد نه تنها سبب زردی نمیشود، بلکه ضروری است و به سلامت سیستم ایمنی و در کل سلامت نوزاد کمک میکند و حتی آغوز با سرعت بخشیدن به دفع مکونیوم نوزاد، احتمال زردی را نیز کاهش می دهد.»
انتهای پیام