سهم ۵۳ درصدی دارو از هزینههای سلامت فقرا+ فیلم
به گزارش خبرنگار مهر، اخیراً در فرهنگستان علوم پزشکی ایران، نتایج سه ساله مطالعات «هزینه-درآمد خانوار در حوزه سلامت»، با تمرکز بر پرداختی از جیب مردم مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، خانوارهای واقع در پنج دهک اول درآمدی بیشترین آسیبپذیری را در برابر هزینههای کمرشکن سلامت دارند. هرچند هزینه پرداختی آنها کمتر از دهکهای بالاتر است که این امر ناشی از فقر شدید و ناتوانی در استفاده از خدمات سلامت است، نه بهبود وضعیت بهداشتی.
بررسیها نشان میدهد، سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) در ایران حدود نصف کشورهای توسعه یافته است، حتی کشورهایی با سهم کمتر از (GDP) مانند تایلند با چهار درصد، عملکرد بهتری در هدایت منابع حوزه سلامت دارند؛ این نشان از اتلاف منابع در سیستم سلامت ایران دارد.
در همین ارتباط، محمدرضا واعظ مهدوی رئیس انجمن علمی اقتصاد، با اشاره به افزایش پرداختیها از جیب مردم کشورمان بابت هزینههای سلامت، گفت: بررسیها نشان میدهد، ۲۰ درصد کم درآمد جامعه حدود ۵۳ درصد هزینههای سلامت که از جیب آنها پرداخت میشود، بابت دارو است.
وی افزود: این افزایش قیمتها برای دارو که بعضاً اجتناب ناپذیر باشد و بخشی هم اجتناب پذیر است و بیمهها میتوانستند پوشش بدهند که ندادهاند؛ باعث شده از روند برنامه ریزی و کنترل خارج شده است.
واعظ مهدوی ادامه داد: حدود ۴.۶۷ درصد جمعیت ما بر اساس خط فقر WHO، زیر خط فقر هستند که ۷۲ صدم درصد آنها به دلیل هزینههای بهداشت و درمان، زیر خط فقر میافتند.