اولتیماتوم داروخانهها به تامین اجتماعی؛ زودتر بدهیها را تسویه کنید
به گزارش خبرنگار مهر، نبود نقدینگی برای خرید دارو، انباشت چکهای برگشتی و…، از مهمترین چالشهای داروخانههای سرپایی در بخش خصوصی است که متأسفانه هر روز بحرانیتر میشود. در این بین، بیمه تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین شریک کاری داروخانهها محسوب میشود که همواره در پرداخت مطالبات آنها دچار تأخیرهای چند ماهه است و همین موضوع، مسئولان انجمن داروسازان ایران را بر آن داشت تا در جلسهای مشترک با مدیرعامل و معاونین سازمان تأمین اجتماعی، به طرح نقطه نظرات خود بپردازند و راهکاری برای برون رفت از وضع موجود بیابند.
بر همین اساس، روز گذشته جلسه مشترک انجمن داروسازان ایران و مشاورین عالی، با مدیرعامل، معاونین و مدیران ستادی سازمان تأمین اجتماعی، برگزار و حول سه محور مطالبات حقه جامعه داروسازی و موسسین داروخانهها مطرح گردید.
۱- لزوم به روز رسانی پرداخت مطالبات داروخانهها که هم اکنون با ۶ ماه تأخیر همراه است و حداقل پرداخت دو ماه از معوقات طی ۱۰ روز آتی
۲- لزوم اصلاح قراردادهای فی مابین داروخانهها و سازمان تأمین اجتماعی و اعمال جرایم تأخیر تادیه دین در متن قرارداد، طبق ماده ۳۸ قانون الحاق موادی به قانون مقررات مالی دولت
۳- اصلاح نظام پرداختها و انتظام بخش پرداختها بر اساس جدول زمانی مشخص
در همین حال، مصطفی سالاری مدیرعامل بیمه تأمین اجتماعی، در این نشست گفت: به رغم تصویب حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان در شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا جهت پرداخت مطالبات دارویی، متأسفانه این شورا تاکید کرده که این مبلغ صرفاً به وزارت بهداشت و جهت مطالبات مراکز دولتی پرداخت گردد، در حالی که کل باقیمانده طلب وزارت بهداشت از تأمین اجتماعی در سراسر کشور پس از دریافت ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق گام، کمتر از ۱۱,۰۰۰ میلیارد تومان است.
وی افزود: در صورت اصلاح این مصوبه و امکان پرداخت این ۲۵ هزار میلیارد تومان به سایر طرفهای قرارداد، تأمین اجتماعی بلافاصله ۸,۰۰۰ میلیارد تومان، طلب داروخانههای بخش خصوصی منتهی به پایان آبان ۱۴۰۳ را تسویه خواهند نمود.
سالاری ادامه داد: طی روزهای پایانی این هفته مطالبات سهم سازمان تیر ماه و طی روزهای هفته آینده مطالبات سهم سازمان مرداد ماه داروخانهها پرداخت میشود.
بر اساس همین گزارش، هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران ضمن تاکید بر ناکافی بودن این پرداختها، خواهان تسریع در تسویه قطعی مطالبات تا پایان شهریور ماه شد و تاکید نمود علاوه بر پرداختهای فوق، از ابتدای بهمن ماه، هر ماهه طی هفته اول، یک ماه از مطالبات ماههای قبل به صورت منظم پرداخت گردد.
در پایان جلسه هیأت مدیره اعلام نمود که در صورت عدم همراهی تأمین اجتماعی موسسین داروخانهها به ناچار نسبت به تصمیماتی به صورت دسته جمعی اقدام خواهند نمود و هرگونه عوارض اقتصادی و اجتماعی مترتب بر تصمیم ایشان راساً متوجه مسئولین سازمان تأمین اجتماعی و وزارت کار خواهد بود.
۱- تشکیل کمپین عدم خرید از شرکتهای توزیعی تیپیکو
۲- مذاکرات استانی جهت شروع فرایند شکایات خصوصی از بیمه تامین اجتماعی
۳- تشکیل کمپین سراسری تعلیق قرارداد با بیمههای پایه
بنابر این گزارش، مدیران سازمان تأمین اجتماعی بر این اعتقاد بودند که به دلایل مختلف اعم از حجم بالای مطالبات معوقه این سازمان از دولت، تکالیف محوله به سازمان بیمه تأمین اجتماعی از طرف دولت مثل پرداخت سهم بیمه کارگری مربوط به برخی کارگاهها و نیز اعتبارات تخصیص داده شده به این سازمان از جنس اوراق مشارکت، عملاً بازپرداخت سریع معوقات ۶ ماهه داروخانهها میسر نیست؛ لذا مدیرعامل تأمین اجتماعی پس از شنیدن تصمیمات سه گانه جامعه داروسازی، اعلام نمود که مخالفتی با این اقدامات ندارد.
همچنین دکتر نادری مدیرعامل تیپیکو، اعلام نمودند که رویکرد و استراتژی فروش شرکتهای پخش و تولید دارو متعلق به تیپیکو متقابلاً به تصمیمات و اقدامات موسسین داروخانهها، بستگی خواهد داشت.
انجمن داروسازان ایران ضمن امیدواری به انجام اقدامات مؤثر از ناحیه بیمه تأمین اجتماعی، به صورت شفاف اعلام نمود که بیش از این توان دعوت موسسین داروخانهها به بردباری در برابر بد عهدی در پرداختها را ندارد.