سیاست > مجلس

طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد



به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه ۱۸ دی ماه) صحن مجلس، با طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت موافقت کردند.

در ماده واحده این طرح آمده است؛ در اجرای بند ۱۰ سیاست‌های کلی نظام قانونگذاری، احکام قانونی معتبر در موضوع سلامت، با عنوان «قانون جامع سلامت» به شرح پیوست (۱)، اعلام می‌شود.

تبصره ۱- فهرست قوانین و احکام قانونی که با انتقال به قانون جامع سلامت از قوانین مربوط حذف شده به شرح پیوست (۲) است.

تبصره ۲- احکام قانونی اعمال شده در قانون جامع سلامت به شرح پیوست (۳) از قوانین مربوط حذف می‌شود.

تبصره ۳- قوانین و احکام قانونی مندرج در پیوست (۴) منسوخ اعلام و به فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه سلامت مصوب ۵/۸/۱۳۹۹ الحاق می‌شود.

تبصره ۴- تغییرات ناشی از مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دیگر الزامات قانونی و مواردی نظیر اصلاحات نگارشی، رسم‌الخطی و املایی، جایگزینی واژگان و اصطلاحات بیگانه یا مهجور، جایگزینی نام دستگاه‌ها، اصلاح تاریخ به هجری شمسی، تصحیح ارجاعات و جایگزینی اختصارات در قانون جامع سلامت، به شرح پیوست (۵) این قانون است.

تبصره ۵- در تمام مواردی که در «قانون جامع سلامت» به قوانین یا احکام قانونی دیگر ارجاع شده است، منظور قوانین یا احکام مذکور با آخرین اصلاحات و الحاقات آن‌ها است.

تبصره ۶ – درج قوانین و احکام قانونی در «قانون جامع سلامت» و تغییرات ناشی از آن، تنها به منظور تنقیح و تدوین انجام شده و فاقد اثر ماهوی و تفسیری مستقل از آن قوانین و احکام قانونی است.

تبصره ۷- مصوبات و احکامی که مرجع وضع آن‌ها مجالس قانون‌گذاری نیست یا به‌صورت آزمایشی یا موقت وضع شده، در قانون جامع سلامت، با شناسه‌های زیر مشخص شده است:

۱- قوانین برنامه با شناسه (بر.) با ذکر تاریخ اعتبار قانون مگر در مورد احکام دائمی

۲- قوانین آزمایشی با شناسه (آز.) با ذکر تاریخ اعتبار قانون مگر در مورد احکام دائمی

۳- قوانین بودجه با شناسه (بج.) با ذکر تاریخ اعتبار قانون مگر در مورد احکام دائمی

۴- مصوبات موضوع بند ۸ اصل ۱۱۰ قانون اساسی که به عنوان قانون تصویب شده است (حل.)

۵- مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام در اجرای اصل ۱۱۲ قانون اساسی (مص.)

۶- آئین‌نامه‌های قانونی مصوب کمیسیون‌های مشترک مجلسین قبل از انقلاب (آن.)

تبصره ۸- ماده ۱۱۴۱-۲۶ قانون جامع سلامت به شرح زیر به تصویب می‌رسد:

«ماده ۱۱۴۱-۲۶- فرهنگستان علوم پزشکی بر اساس اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی اداره می‌گردد»

تبصره ۹- اصلاحات ماهوی در احکام قانونی زیر برای درج در قانون جامع سلامت، به شرح زیر اصلاح و جایگزین می‌شود.

۱. در ماده ۵ قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب ۳/۳/۱۳۶۷ عبارت «به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» به عبارت «که رئیس آن از میان اعضای فرهنگستان به پیشنهاد رئیس‌جمهور و تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و با حکم ایشان برای یک دوره چهار ساله انتخاب می‌شوند،» اصلاح و حکم یاد شده به ماده ۱۱۴۱-۲۵ قانون جامع سلامت منتقل می‌شود.

۲. در ماده ۱۴ قانون بهداشت شهری مصوب ۲۹/۱۱/۱۳۲۹ عبارت «کمیسیون دادگستری و بهداری» و در تبصره ۳ ماده ۸ قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب ۲۲/۰۴/۱۳۴۶ عبارت «کمیسیون‌های بهداری مجلسین» و در ماده ۲ قانون مربوط به مواد روان‌گردان مصوب ۰۸/۰۲/۱۳۵۴ عبارت «کمیسیون‌های بهداری مجلسین» به عبارت «هیئت وزیران» اصلاح و احکام یادشده به‌ترتیب به مواد ۲۱۳۱-۶ و۳۱۲۱-۱۳ و ۳۱۱۳-۲ قانون جامع سلامت منتقل می‌شود.

۳. در تبصره ۵ ماده ۱۸ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۲۹/۰۳/۱۳۳۴، عبارت «در مورد مجازات‌های جنایی یک درجه و در سایر موارد فقط تا نصف مجازات می‌تواند تخفیف دهد.» به عبارت «با رعایت مواد ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب ۰۱/۰۲/۱۳۹۲ تخفیف دهد.» اصلاح و حکم یادشده به ماده ۳۱۱۱-۲۹ قانون جامع سلامت منتقل می‌شود.

۴. در ماده ۱۸ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۲۹/۰۳/۱۳۳۴، عبارت «حبس دائم با اعمال شاقه» به عبارت «حبس درجه یک» و در ماده ۳ قانون مربوط به مواد روان‌گردان مصوب ۰۸/۰۲/۱۳۵۴ عبارت «حبس دائم» به عبارت «حبس درجه یک» اصلاح و احکام یادشده به ترتیب به مواد ۳۱۱۱-۲۲ و ۳۱۱۳-۳ قانون جامع سلامت منتقل می‌شود.

۵. در بند (م) تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور مصوب ۲۴/۱۲/۱۳۸۵ عبارت «قانون هیأت امنای صرفه جویی ارزی به قوت خود باقی است و لغو آن مستلزم ذکر نام به طور خاص است.» به عبارت «لغو احکام این فصل مستلزم ذکر نام به طور خاص است.» اصلاح و حکم یاد شده به ماده (۱۱۲۲-۱۵- بج.) قانون جامع سلامت منتقل می‌شود.

۶. در ماده ۱ قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب ۰۹/۰۷/۱۳۶۴ و در بند ۱ و جز (الف) بند ۱۱ و جز (الف) بند ۱۲ و بندهای ۱۵ و ۱۶ ماده ۱ قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مصوب ۳/۳/۱۳۶۷ و ماده ۲ قانون تشکیل وزارت بهداری و بهزیستی مصوب ۱۶/۰۴/۱۳۵۵ عبارت «بهزیستی» به عبارت «توانبخشی سلامت» اصلاح و احکام یاد شده به ترتیب به ماده ۱۱۱۱-۱ و بندهای ۱ و ۱۲ و ۱۵ و ۲۱ و ۲۳ ماده ۱۱۱۲-۱ و ماده ۱۱۱۲-۵ قانون جامع سلامت منتقل می‌شوند.

۷. در تبصره ۳ ماده ۱ قانون آموزش مداوم جامعه پزشکی کشور مصوب ۱۲/۰۲/۱۳۷۵ عبارت «کلیه مشمولان قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی – مصوب ۱۳۳۴» به عبارت «اشخاصی که دارای تشکیلاتی هستند که به هر نام و عنوان با اجازه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شده یا خواهد شد و مؤسسات توانبخشی سلامت موضوع جز ۸ بند (پ) ماده ۵۷ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب ۱۰/۱۱/ ۱۳۹۵» اصلاح و حکم یاد شده به ماده ۱۱۳۲-۴ قانون جامع سلامت منتقل می‌شود.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا