آلودگی هوا عامل ۱۵ درصد مرگ کودکان زیر ۵ سال در ایران
همسو پزشکی: محمدرضا ظفرقندی، در همایش ملی هوای پاک که روز دوشنبه اول بهمن ۱۴۰۳ در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، افزود: هزینههای عمده آلودگی هوا، مرگ و میر و مسائل اقتصادی است، به طوری که دومین عامل بار بیماری منجر به مرگ و میر، آلودگی هوا است.
وی با عنوان این مطلب که ۷۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال در یک سال به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند، ادامه داد: ۱۵ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در ایران به دلیل آلودگی هواست.
وزیر بهداشت افزود: اگر برای سنجش آلودگی هوا معیار ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون را در نظر بگیریم، آلودهترین شهر زابل و تمیزترین شهر سنندج است.
ظفرقندی گفت: باید در نظر داشت که معیار جهانی آلودگی هوا با ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون ۵ میکروگرم بر مترمکعب و در ایران ۱۲ میکروگرم در متر مکعب در نظر گرفته میشود. اگر با معیار جهانی محاسبه کنیم طی سال ۱۴۰۲ به طور میانگین هوای کل کشور ۲۴۷ روز در سال آلوده و هوای شهر تهران ۳۵۳ روز آلوده بوده است.
وی افزود: بر اساس آمار ۱۲.۵۶ درصد از مرگهای طبیعی سال ۱۴۰۲ یعنی حدود ۵۰ درصد مرگ و میرها به دلیل آلودگی هوا بوده است.
وزیر بهداشت ادامه داد: مقابله با آلودگی هوا نیازمند عزم ملی است و البته مسئول عزم ملی هم تنها دولت نیست. همه باید دست به دست هم دهند تا خسارتها را جبران کرد.
ظفرقندی با اشاره به نصب پنلهای خورشیدی در پشت بام خانهها گفت: ایران حدود ۲۵۰ روز آفتاب دارد که میتوان از آن استفاده کرد اما استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نیازمند یک برنامه جامع و عزم ملی است.