کلید سلامت رودهها
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، در این مطالعه، میکروبیوم های روده بیش از ۱۲۰۰۰ نفر در ۴۵ کشور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد افرادی که سطوح بالاتری از باکتری مفید روده به نام Faecalibacterium دارند، دارای باکتریهای مضر کمتری مانند E.coli هستند.
«الکساندر آلمیدا»، محقق ارشد از دانشگاه کمبریج، میگوید: «نکته اصلی مطالعه ما این است که میکروبیوم روده نقش مهمی در کاهش رشد باکتریهای بالقوه مضر در روده دارد، و به نظر میرسد این تأثیر ممکن است از طریق رژیم غذایی تعدیل شود.»
باکتری فکالیباکتریوم در غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات، لوبیا و غلات کامل رشد میکند. این باکتری اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولید میکند، ترکیباتی که برای سلامت روده مفید هستند.
تحقیقات نشان داده اند که وجود پایینتر این باکتریها با بیماریهای گوارشی مانند بیماری التهابی روده مرتبط هستند.
دکتر «والتر ویلت»، استاد دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، در بیانیهای گفت: «شواهد واقعاً محکمی وجود دارد که فیبر به دیابت، کنترل وزن و بیماریهای قلبی عروقی کمک میکند».
به گفته ویلت، بزرگسالان روزانه به حدود ۳۰ گرم فیبر نیاز دارند.
برخی از مواد غذایی با فیبر بالا عبارتند از:
• غلات سبوس دار شیرین نشده (۱۴ گرم در ½ فنجان) در مقابل غلات جو دوسر تست شده (۳ گرم در هر فنجان)
• لوبیا (۱۳.۲ گرم در هر فنجان) در مقابل مارچوبه (۲.۹ گرم در هر فنجان)
• دانه کدو تنبل (۵.۲ گرم در هر اونس) در مقابل فندق (۲.۸ گرم در هر اونس)
• تمشک (۸ گرم در هر فنجان) در مقابل بلوبری (۳.۶ گرم در هر فنجان)
به گفته محققان، یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است از روده بزرگ محافظت کند.