زندگی > تغذیه و آشپزی

تمشک، قهرمان کوچک سلامت


همشهری انلاین-مریم شیرافکن: در دنیایی که اغلب توجه‌ها به پروتئین و چربی‌های سالم جلب می‌شود، بسیاری فراموش می‌کنند که فیبر یکی از ضروری‌ترین مواد غذایی برای حفظ سلامت ماست. طبق آمار، بیش از ۹۰٪ زنان و ۹۷٪ مردان به اندازه کافی فیبر مصرف نمی‌کنند؛ ماده‌ای که برای هضم بهتر، کاهش قند خون، کنترل وزن و حتی پیشگیری از بیماری‌های مزمن نقش حیاتی دارد.

تمشک؛ میوه‌ای سرشار از فیبر

یک لیوان تمشک نزدیک به ۷ گرم فیبر دارد، چیزی حدود نیمی از نیاز روزانه‌ی یک فرد. دکتر «ویل بولسویچ»، متخصص گوارش و نویسنده پرفروش، در صفحه اینستاگرام خود تمشک را «میوه‌ای شگفت‌انگیز» توصیف کرده و گفته: «تمشک مثل آب‌نباتی طبیعی است، اما با فوایدی خارق‌العاده برای بدن!»

تمشک علاوه بر فیبر، حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که در محافظت از بدن در برابر التهاب و بیماری‌های مزمن مؤثرند.

دوست گوارش‌های حساس

خبر خوب برای افرادی که از مشکلات گوارشی مانند سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) رنج می‌برند این است که تمشک مقدار پایینی از FODMAP دارد. این یعنی مصرف آن به‌ندرت باعث نفخ یا درد معده می‌شود.

راه‌های خوشمزه برای مصرف تمشک

an illustration of a gut with fruits inside

شما می‌توانید از این میوه در وعده‌های مختلف استفاده کنید:

  • اضافه کردن به اسموتی صبحگاهی

  • تهیه‌ی سالادهای رنگارنگ با تمشک تازه

  • تزئین ماست یا بلغور جو دوسر

  • درست کردن نوشیدنی‌های طبیعی در روزهای گرم تابستان

در جهانی پر از انتخاب‌های غذایی، تمشک با ظاهر دلربا و خواص فوق‌العاده‌اش انتخابی هوشمندانه برای حفظ سلامت روده‌هاست.

منبع: eatingwell



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا