آمبولانسها را تعقیب کنید جریمه میشوید
همسو پزشکی: جعفر میعاد فر رئیس سازمان اورژانس کشور امشب ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: اورژانس خط مقدم حوزه سلامت است و مردم در اضطراریترین زمان با اورژانس تماس میگیرند. باید زیرساختهایی را فراهم بکنیم تا زمان دسترسی خدمات برای مردم فراهم شود. ما تلاش میکنیم که هم خدمت با کیفیتی را ارائه بدهیم و هم مدیریت زمان را داشته باشیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور در مورد مدت زمان رسیدن اورژانس بر بالین بیمار گفت: در دنیا بین ۸ تا ۱۳ دقیقه مدت زمان رسیدن اورژانس به بالین بیمار است اما در کشور ما به جز کلان شهرها در جادهها هم اکنون بین ۱۴ تا ۱۵ دقیقه زمان رسیدن بر بالین بیمار است. در شهرهای کوچک ما ۸ دقیقه و در شهرهای بزرگتر ۱۰ دقیقه و در کلانشهرها ۱۲ دقیقه به استثنای تهران زمان اورژانس برای رسیدن به بیمار است. به استانداردهای جهانی نزدیکیم اما مطلوب خودمان نیست.
وی ادامه داد: از سالهای گذشته تلاشهای بسیاری را انجام دادیم تا زیرساختهای خودمان را ارتقا بدهیم. تلاش کردیم تا سیستم خودمان را هوشمند کنیم. هم اکنون در سراسر کشور خدمات بدون کاغذ انجام میشود و تمام فرآیندها حتی در مناطق دور افتاده به صورت نرمافزاری انجام صورت میگیرد.
میعاد فر بیان کرد: سامانه مسیر یاب آمبولانس راهاندازی شده است که میتواند در لحظه آمبولانسها را در نقاط مختلف شهر نشان دهد. و سامانه دیگری تحت عنوان موقعیت یاب برای بیمار تعبیه شده است و زمانی که این بیمار با اورژانس تماس میگیرد میتواند موقعیت خودش را به صورت دقیق ثبت کند.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: زمان برای بیماران قلبی بسیار مهم است. ما هرچه بتوانیم سریعتر بیماری فردی را تشخیص بدهیم و این بیمار را به بیمارستان منتقل کنیم سلولهای قلبی کمتر از بین میروند و این بیمار میتواند به شرایط عادی و اقدامات درمانی برگردد. به همین منظور سامانهای برای تشخیص بیماران قلبی تعبیه شده تا تکنسین اورژانس بر اساس دادههایی که از بیمار دریافت میکند بیماری قلبی این فرد را زودتر تشخیص بدهد و زودتر به مراکز درمانی مربوطه منتقل شود.
وی افزود: اورژانس کشور جز وزارت بهداشت است. در سال ۸۴ ما حدود ۶۳۷ پایگاه اورژانس داشتیم اما هم اکنون ۳۳۰۰ پایگاه داریم. در سال ۸۴ یک پایگاه هوایی اورژانس داشتیم اما هم اکنون ۵۳ پایگاه هوایی داریم. هر ۱۵۰ کیلومتر در کشور یک بالگرد اورژانس وجود دارد. هزینههای بالگردی بسیار زیاد هستند و هر پرواز ممکن است تا ۵۰۰ میلیون هزینه داشته باشد اما هیچ پولی از مریض دریافت نمیشود.
میعاد فر در مورد کمبودها در سازمان اورژانس گفت: در اولین جلسه بعد از تشکیل دولت چهاردهم از وزیر بهداشت درخواست کردیم که در سه چالش جدی سازمان اورژانس از جمله کمبود نیروی انسانی، معیشت همکاران و و آمبولانس به ما کمک کنند. ما در کل کشور ۲۸ هزار نیروی انسانی داریم که دو سال گذشته ۳۵۰۰ نفر مجوز گرفتیم و در این دولت ۵۵۰۰ مجوز دریافت کردیم که کار استخدام آنها انجام خواهد شد.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در حال پیگیری افزایش هزینه اضافه کاری همکاران در اورژانس هستیم. بر اساس نظر وزیر بهداشت همکاران اورژانس هم مانند پرستاران شامل مصوبه افزایش نرخ اضافه کاری شدند.
وی بیان کرد: مزاحمتهای برای اورژانس چند نوع است. برخی از افراد هستند که اشتباهاً به سازمان اورژانس تماس میگیرند اما برخی از افرادی که مزاحم سازمان اورژانس میشوند، بیمار هستند. به عنوان مثال در ارومیه فردی ۶ هزار بار به سازمان اورژانس تماس گرفت. باید برای این افراد محدودیتهای اجتماعی ایجاد شود تا شاهد این قبیل موارد نباشیم.
میعاد فر در مورد ضرب و شتم برخی از عوامل اورژانس گفت: ضرب و شتم عوامل سلامت هم در بیمارستان و هم در اورژانس محکومیت ۶ ماه زندان را در پی خواهد داشت. پویش «زخم سفید» راه اندازی شده است و افراد میتوانند در سایت اورژانس به این پویش بپیوندند تا با همکاران اورژانس مهربانتر برخورد شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: در حال مذاکره با پلیس هستیم که مجوزهای قانونی را بگیریم و پشت آمبولانسها دوربینی را نصب کنیم و خودروهایی که ماشین اورژانس را تعقیب میکنند پس از اعلام به پلیس جریمه و اعمال قانون بشوند.