آیا پرستاران همگام با فناوری پیش میروند؟
سعید حمیدی زاده در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، ضمن تأکید بر ضرورت آموزش مهارتهای نوین به پرستاران افزود:آشنایی با مهارتهای جدید، لازمه ارائه خدمات با کیفیت در عصر تحولات جهانی حوزه سلامت است؛ آشنایی پرستاران با مهارتهای جدید، از جمله پرستاری انفورماتیک و دیجیتال، هوش مصنوعی و بیماریهای نوظهور به شدت مهم است.
به گفته وی، پرستاران باید از آخرین پژوهشها، مقالات و نوآوریها در حوزه سلامت آگاه باشند و با روشهای نوین آموزشی، از جمله رویکرد دانشجومحور آشنا شوند؛ هوش مصنوعی در تقویت مراقبت، افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینههای درمانی نقش مهمی دارد که استفاده از این فناوری برای پرستاران ضروری است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بر لزوم تغییر رویکرد آموزشی از معلممحوری به دانشجومحوری تأکید کرد و افزود: روشهای نوین آموزشی، مانند حل مسئله و آموزش گروهی میتواند به ارتقای مهارتهای عملی پرستاران کمک کند.
حمیدیزاده با اشاره به نقش پرستاران در مدیریت بحرانهای بهداشتی، مانند پاندمی کرونا، بر اهمیت آموزشهای پیشگیرانه و ارتقای سطح سلامت جامعه تأکید کرد و افزود: پرستاران میتوانند با آموزش بهداشت، تغذیه سالم و ورزش، نقش مؤثری در پیشگیری از بیماریها و کاهش هزینههای درمانی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد بدنه نظام سلامت را پرستاران تشکیل میدهند، پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و خواستار سرمایهگذاری بیشتر در این حوزه شد و اظهار کرد: آموزش در مدارس، خانوادهها، دوران بارداری و سالمندان از جمله زمینههایی است که پرستاران میتوانند در آن نقش مؤثری ایفا کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انتقاد از رویکرد ترجمهمحور در برنامههای آموزشی دانشگاهی، خواستار توجه بیشتر به بیماریهای بومی و استفاده از روشهای نوین آموزشی مانند حل مسئله و آموزش گروهی شد و بیان کرد: برنامههای آموزشی باید نیازهای عملی پرستاران در محیطهای درمانی را پوشش دهد. ما در حوزه پزشکی و علوم پزشکی بیشتر از ترجمههای سایر کشورها استفاده میکنیم و خیلی از بیماریها شاید بیماریهای بومی ما نباشند، توصیه من این است که برنامههای آموزشی به سمت روشهای نوین آموزشی روشهای حل مسئله و آموزش گروهی برود.
حمیدی زاده همچنین بر لزوم افزایش انگیزه پژوهشی در پرستاران تأکید کرد و افزود: تخصیص اعتبارات بیشتر به پژوهشهای پرستاری، ارائه مشوقهای مالی، معنوی و توجه به حوزههای نوآورانه مانند پرستاری دیجیتال میتواند به افزایش انگیزه پژوهشی در پرستاران کمک کند.
وی در پایان با تأکید بر اهمیت نقش پرستاران در نظام سلامت، خواستار توجه بیشتر مسئولان به این قشر زحمتکش شد و خاطرنشان کرد: پرستاران سفیران سلامت جامعه هستند و باید از حمایتهای لازم برای انجام وظایف خود برخوردار باشند که امیدواریم با تلاش و توجه مسئولان به جامعه بزرگ پرستاری، بسیاری از مشکلات در این حوزه حل شود.
انتهای پیام