سلامت > بهداشت

اختلال روانی خطرناکی که اینستاگرام به جان جوانان می‌اندازد



علی فتحی آشتیانی رئیس نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به موضوع مهاجرت روان‌شناسان از کشور گفت: با اینکه گاهی موضوع مهاجرت روان‌شناسان در فضای رسانه‌ای مطرح می‌شود، اما آمار موجود نشان می‌دهد که این میزان چندان نگران‌کننده نیست و نمی‌توان آن را یک روند گسترده و بحرانی تلقی کرد.

وی افزود: در حال حاضر، حدود ۷۲ هزار روان‌شناس و مشاور عضو سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور هستند. حتی اگر فرض کنیم که ۷۰ نفر از آن‌ها مهاجرت کرده باشند، این عدد در مقایسه با تعداد کل اعضا بسیار ناچیز و غیرقابل تعمیم به وضعیت کلی جامعه روان‌شناسی کشور است.

فتحی آشتیانی با توجه به افزایش فعالیت افرادی تحت عنوان روانشناس در فضای مجازی هشدار داد: یکی از آسیب‌های نوظهور، حضور روانشناس‌نماها در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام است. این افراد به طور معمول بدون داشتن صلاحیت علمی و مجوز رسمی اقدام به ارائه توصیه‌های روان‌شناختی می‌کنند که در بسیاری موارد نه‌تنها سودمند نیست بلکه می‌تواند سلامت روان کاربران را نیز به خطر بیندازد.

رئیس نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد:یکی از موضوعات مهمی که تحت تأثیر فعالیت‌های غیر اصولی در فضای مجازی قرار می‌گیرد، افزایش یک‌سری اختلالات است. بسیاری از کاربران، به‌ویژه نوجوانان و جوانان، پس از مواجهه با محتوای غیرعلمی درباره زیبایی و بدن ایده‌آل، دچار نوعی احساس نارضایتی مزمن نسبت به ظاهر خود می‌شوند؛ این مسئله می‌تواند منجر به بروز اختلالاتی چون بدریخت‌انگاری بدن (Body Dysmorphic Disorder) می‌شود که نیازمند مداخله حرفه‌ای و درمان روان‌شناختی دقیق است.

فتحی خاطر نشان کرد: مردم باید در انتخاب مشاور و روان‌شناس دقت کافی داشته باشند و تنها به افرادی مراجعه کنند که دارای پروانه معتبر از سازمان نظام روان‌شناسی کشور هستند؛ همچنین خانواده‌ها باید نسبت به محتوای روان‌شناختی موجود در فضای مجازی حساس بوده و در صورت مشاهده موارد آسیب‌زا، آن را به مراجع مربوط گزارش دهند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا