افزایش سرسامآور قیمت دارو؛ بیمهها مردم را تنها گذاشتهاند
هادی احمد اظهار کرد: سرکوب قیمت دارو، زنگ خطری برای تولید و تأمین دارو محسوب میشود که متأسفانه در چند سال گذشته شاهد چنین سیاست نادرستی بودیم.
وی با اشاره به هزینههای جانبی تولید دارو در کشور، افزود: پوکه آمپول دگزامتازون، ۴,۵۰۰ تومان قیمت داشت و خود آمپول در حدود ۵ تا ۶ هزار تومان قیمت گذاری میشد. در این شرایط، تولید برای تولید کننده مقرون به صرفه نبوده و در نتیجه سراغ واردات فوریتی میرویم که به هیچ وجه پاسخگو نبوده است. زیرا، قیمت واردات فوریتی آمپول دگزامتازون، ۲۹۰ هزار تومان بوده است.
احمدی با عنوان این مطلب که صنعت داروسازی اصرار بر واقعی شدن قیمتها دارد، گفت: اصلاح قیمتها، یعنی بهای تمام شده یک دارو به همراه یک سود معقول و مناسب که بتواند نیازهای صنعت را پاسخگو باشد.
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران با انتقاد از عملکرد بیمهها که باعث گرانی دارو برای مردم میشوند، اظهار داشت: متأسفانه بیمههای پایه در کشور ما ناکارآمد هستند و همین موضوع باعث میشود تا قیمت دارو برای مردم و بیماران، گران شود.
وی با انتقاد از تأخیر بیمهها در بهروزرسانی سامانههای دارویی، گفت: وقتی چنین اتفاقی میافتد، بیمار مجبور است پول بیشتری بابت دارو بدهد.
احمدی ادامه داد: بیمهها، بستههای خدمتی خود را کوچک کردهاند و همین موضوع باعث شده حدود ۵۰ تا ۶۰ هزینههای دارو از جیب بیمار پرداخت شود.
وی از مجلس شورای اسلامی خواست به موضوع پوشش صد درصدی بیمهها ورود کند تا هزینههای پرداختی از جیب مردم کاهش یابد.
احمدی گفت: اگر بیمههای پایه در کشور به درستی به وظایف خودشان عمل کنند، اصلاح قیمت دارو هیچ هزینهای را متوجه مردم نخواهد کرد و شرکتهای داروسازی نیز از وضعیت بحرانی خارج میشوند.