ایران جزو سه کشور اول منطقه در زمینه سلامت غذایی/ بررسی سبوسدار کردن نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی
به گزارش ایسنا؛ دکتر محمدرضا ظفرقندی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر لزوم کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا گفت: یک بعد غذایی که تامین میشود میزان کالری مورد نیاز برای مردم به ویژه در سنین کودکان است. معمولاً آنچه که یک غذای کامل را تشکیل میدهد شامل قند، چربی، پروتئین و ویتامینها و … هستند. اینکه نسبت این موارد چقدر باشد، میزان کالری را تشکیل میدهد؛ دانش در اینجا بسیار مهم است.
وی با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، افزود :اگر دانش تنها سراغ بازار رود، چه اتفاقی میافتد؟ بی تردید چاقی و کبد چرب در کودکان و همچنین فشار خون، دیابت و سایر بیماریها در بزرگسالان را شاهد خواهیم بود. تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد. مبنای نظارتها نیز باید علم باشد.
وزیر بهداشت در این باره افزود: به عنوان مثال سالها افرادی را میدیدیم که تودهای بزرگ از گواتر در جلوی گردن خود داشتند و علت آن هم کمبود ید بود. به این ترتیب بود که با اصلاحی جامع نگر «ید» به نمک اضافه شد و دیگر تقریباً این موارد را نمیبینیم. بنابراین در این چنین موارد به مداخلات اصلاحی جامع نگر نیاز داریم.
ظفرقندی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه غذا، در عین حال گفت: ایمنی غذا به معنای سلامت غذا بسیار مهم است؛ به طوری که. ۷۰۰ نفر در وزارت بهداشت و ۴۵۰ آزمایشگاه در این حوزه کار کرده و به ۱۷ هزار کارخانه و شرکت تولید غذا نظارت میکنند.
ظفرقندی همچنین به بحث سلامت نان اشاره کرد و افزود: در زمینه سبوسدار کردن نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اقداماتی در حال انجام است. این موضوع کاری ملی میخواهد.
وی با تاکید بر لزوم اعلام دستاوردها و آمارها در کشور، در عین حال به مقوله دیپلماسی سلامت اشاره کرد و گفت : در زمینه سلامت غذایی جزو سه کشور اول منطقه هستیم. این آمارها باید اعلام شود. به عنوان مثال آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۲ در ۱۰۰ هزار است و جهت کاهش این آمار اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده و اکنون جزو چند کشور اول دنیا هستیم. این آمارها باید اعلام شود. این در حالیست که ۳ سال است که آمارهای مرسوم که رتبه کشوری را بالا میبرند به سازمان جهانی بهداشت اعلام نشده بود.
وزیر بهداشت ادامه داد: باید با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش داده و از دانشهای دیگران نیز استفاده کنیم. مبنای صادرات نیز آن است که بگوییم غذای ما با کیفیت است و آمارها را در این زمینه اعلام کنیم.
انتهای پیام