این باکتریهای دهانی میتوانند مغز را از بین ببرند
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که تغییرات خاص در این باکتریها با زوال شناختی در پارکینسون مرتبط است.
محققان دریافتند که به طور خاص، باکتریهای مضری که از دهان به روده منتقل میشوند، با تغییر شرایط بیماران پارکینسون از مشکلات خفیف حافظه به زوال عقل کامل مرتبط هستند.
«فردریک کلاسن»، محقق ارشد در آزمایشگاه زیستشناسی کالج کینگ لندن، در یک بیانیه خبری گفت: «ما هنوز نمیدانیم که آیا باکتریها باعث زوال شناختی میشوند یا اینکه تغییرات در بدن به دلیل پارکینسون به این باکتریها اجازه رشد میدهد، اما یافتههای ما نشان میدهد که آنها ممکن است نقش فعالی در بدتر شدن علائم داشته باشند.»
پارکینسون یک اختلال مغزی است که در درجه اول با مشکلات حرکتی مانند لرزش، سفتی و مشکل در تعادل و هماهنگی اندام همراه است.
اما طبق گفته موسسه ملی پیری، با پیشرفت بیماری، بیماران بیشتر احتمال دارد که به مشکلات حافظه نیز مبتلا شوند.
«سعید شعاعی»، محقق ارشد و رهبر گروه آزمایشگاه زیستشناسی در کالج کینگ لندن، در یک بیانیه خبری گفت: «جامعه باکتریایی روده و دهان انسان به طور فزایندهای با بیماریهای نورودژنراتیو مرتبط هستند.»
شعاعی افزود: «اختلالات در محور روده-مغز میتواند باعث التهاب و پاسخهای ایمنی شود که به آسیب عصبی منجر می شود. یک باکتری رایج بیماری لثه مانند پورفیروموناس ژنژیوالیس به عنوان یک عامل بالقوه آلزایمر کشف شده است.»
برای این مطالعه، باکتریهای روده و دهان در بین ۱۱۴ نفر، از جمله ۴۱ بیمار پارکینسون با اختلال شناختی خفیف و ۴۷ بیمار پارکینسون مبتلا به زوال عقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
محققان تفاوتهای واضحی را در نوع و عملکرد باکتریها بین گروهها کشف کردند.
در افراد مبتلا به اختلال شناختی، روده حاوی باکتریهای مضر بیشتری بود- از جمله سویههای زیادی که احتمالاً از دهان به آنجا حرکت کردهاند.
محققان گفتند که مشخص شده است که این باکتریها جایگزین سمومی میشوند که میتوانند به بافت روده آسیب برسانند، التهاب را افزایش دهند و احتمالاً بر مغز تأثیر بگذارند.
کلاسن گفت: «این سموم میتوانند به عنوان نشانگرهای بیولوژیکی برای شناسایی بیماران در معرض خطر بالاتر زوال عقل در پارکینسون استفاده شوند. در آینده، آنها همچنین ممکن است اهدافی برای درمانهای جدیدی باشند که با تغییر محیط روده از مغز محافظت میکنند.»
محققان گفتند که این یافتهها همچنین اهمیت رفتارهای سبک زندگی سالم برای افراد مبتلا به پارکینسون، مانند داشتن رژیم غذایی مناسب و حفظ بهداشت دهان و دندان را نشان میدهد.
شعاعی افزود: «یافتههای ما نشان میدهد که ترویج میکروبیوم سالم از طریق مراقبت مداوم از دهان و دندان، رژیم غذایی متعادل و مداخلات پروبیوتیک بالقوه هدفمند میتواند از مدیریت بهتر بیماری در پارکینسون پشتیبانی کند.»
محققان گفتند که تحقیقات آینده بررسی خواهد کرد که چگونه این باکتریها و سموم ممکن است بر عملکرد مغز تأثیر بگذارند و اینکه آیا تغییرات سبک زندگی میتواند به کند شدن یا پیشگیری از زوال عقل در بیماران پارکینسون کمک کند یا خیر.