این باکتری اگر حذف شود، سرطان های معده کمتر می شوند
به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران در مقالهشان در ژورنال Nature Medicine گزارش دادند که این باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری، با ۷۶ درصد از موارد سرطان معده در آینده مرتبط است.
این گروه پژوهشگران به رهبری جین یانگ پارک، دانشمند سازمان بینالمللی پژوهشهای سرطان در لیون فرانسه، مینویسند که اکثر سرطانهای معده «ناشی از عفونت مزمن با هلیکوباکتر پیلوری هستند و میتوان با درمان عفونت با ترکیبی از آنتیبیوتیکها و داروهای مهارکنندههای پمپ پروتون (ضد ترشح اسید معده) از آنها جلوگیری کرد.»
این پژوهشگران پیشبینی کردند که در مجموع، از هر ۵ مورد سرطان معده مورد انتظار، ۲ مورد (۴۲ درصد) فقط در چین و هند رخ خواهد داد.
این پژوهشگران مینویسند: «با توجه به اینکه سرطان معده تا حد زیادی قابل پیشگیری است، باید برنامههای مداخله و کنترل فعالتری در این کشورهای آسیای شرقی با منابع بالا اجرا شود.»
یک عفونت رایج که زمینهساز سرطان است
بیش از نیمی از مردم جهان ممکن است در مقطعی از زندگی خود به عفونت با هلیکوباکتر پیلوری مبتلا شوند. به نظر میرسد این باکتری از طریق تماس با مایعات بدن مانند استفراغ، مدفوع یا بزاق پخش میشود.
عفونتهای هلیکوباکتر پیلوری باعث علائمی مانند درد معده، نفخ و گاز معده و همچنین زخمهای گوارشی در معده یا روده کوچک میشوند.
پژوهشگران در این بررسی موارد آینده سرطان معده را بر اساس دادههای سال ۲۰۲۲ از ۱۸۵ کشور پیشبینی کردند.
آنها پیشبینی میکنند که در صورت عدم مداخله ۱۵.۶ میلیون نفر که بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۷ متولد شدهاند، در مقطعی به سرطان معده مبتلا شوند که ۱۱.۹ میلیون از این موارد ناشی از هلیکوباکتر پیلوری است.
یافتههای آنها نشان داد که حدود ۱۰.۶ میلیون از این موارد در آسیا، از جمله ۶.۵ میلیون مورد در هند و چین رخ خواهد داد. ۲ میلیون مورد دیگر در قاره آمریکا و ۱.۷ میلیون مورد در آفریقا رخ خواهد داد.
همچنین به گفته آنها انتظار میرود سرطان معده در آفریقا با وجود تعداد کم در مقایسه با آسیا با افزایش جمعیت این قاره رونق بگیرد، به طوری که موارد آینده «تخمین زده میشود که تقریباً شش برابر بیشتر از میزان تخمینی فعلی در سال ۲۰۲۲ باشد».
واکسنی برای باکتری هلیکوباکتر پیلوری لازم است
پژوهشگران فقدان اقدامات بهداشت عمومی را دلیل خطر مداوم ناشی از عفونت با باکتری هلیکوباکتر پیلوری حتی در میان حتی کشورهای توسعهیافته دانستند.
آنها نوشتند: «در حال حاضر در آمریکا هیچ دستورالعمل ملی یا توصیه رسمی برای پیشگیری از سرطان معده وجود ندارد، اگرچه سرطان معده به طور نامتناسبی آمریکاییهای آسیاییتبار، آمریکاییهای اسپانیاییتبار، آمریکاییهای آفریقاییتبار و بومیان آمریکا را تحت تأثیر قرار میدهد و روند رو به افزایشی در ابتلای به آن در افراد جوان (سن کمتر از ۵۰ سال) بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲، به ویژه در زنان، مشاهده شده است.»
با اینکه عفونتهای هلیکوباکتر پیلوری به راحتی قابل درمان هستند، پژوهشگران گفتند که بهتر است واکسنی برای این باکتری تولید شود.
این پژوهشگران میگویند: «در حال حاضر، تنها یک واکسن هلیکوباکتر پیلوری مرحله سوم کارآزمایی بالینی را گذرانده است. باید سرمایهگذاری بیشتری در کارآزماییهای واکسن آینده با تمرکز بر جمعیت کودکان انجام شود تا مکانیسمهای محافظت ایمنی مرتبط با واکسن روشن شود.»
منبع: هلثدی