سلامت > درمان

واکنش وزارت بهداشت به انتخابات سازمان نظام پزشکی



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، سید سجاد رضوی، در حاشیه نشست اعضای هیأت مدیره شورای عالی نظام پزشکی با وزیر بهداشت، با اشاره به حضور فعال سازمان نظام پزشکی در تمامی جلسات تعرفه‌گذاری، گفت: سازمان نظام پزشکی همیشه در این جلسات حضور داشت و تحت مدیریت وزیر بهداشت، توانستیم در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت‌هایی داشته باشیم.

وی با اشاره به خدمات درمان MMT، توضیح داد: در دوره گذشته، این خدمات تنها به پنج خدمت محدود شده بود و تعرفه‌گذاری مشخصی برای آن صورت نگرفته بود. پس از نوشتن دستورالعمل‌های جدید، تعرفه‌ها که ثابت مانده بود، افزایش پیدا کرد. اما اینکه بخواهیم یک‌باره تعرفه‌ها را به میزان ۳۵ درصد یا ۴۶ درصد افزایش دهیم، امکان‌پذیر نیست.

رضوی همچنین به مشکلات موجود در بخش تجهیزات سرمایه‌ای و همین طور اصلاح «هشتگ» در تعرفه‌ها اشاره و عنوان کرد: تجهیزات سرمایه‌ای به دلیل افزایش قیمت‌ها، فشار زیادی به ارائه دهندگان خدمات وارد کرده است. بنابراین باید اصلاحاتی در سیستم تعرفه‌ای صورت گیرد. این کار باید به‌طور تدریجی و با بررسی‌های دقیق انجام شود. همین طور در کتاب تعرفه جدید، اصلاحات مربوط به آزمایشگاه‌ها و رادیولوژی و اصطلاحاً خدمات هشتگ دار پیش‌بینی شده است.

وی درباره تعرفه پزشکان عمومی در اورژانس نیز بیان کرد: موضوعی که وجود دارد این است که اگر پزشک عمومی همان خدمتی را ارائه دهد که یک پزشک متخصص اورژانس انجام می‌دهد، بیمه‌ها حاضر به پرداخت هزینه آن نمی‌شوند. این در حالی است که تعرفه‌ها باید بر اساس خدمت تعریف شوند، نه تخصص. برای مثال، تزریق آمپول باید تعرفه یکسانی داشته باشد، چه توسط بهیار انجام شود و چه توسط فوق‌تخصص؛ ما نباید گران سازی کنیم.

رضوی ادامه داد: پیشنهاد ما این است که اگر پزشکان عمومی همان خدمات اورژانس را انجام دهند، سازمان‌های بیمه‌ای تا ۷۰ درصد هزینه آن را پوشش دهند. این اقدام می‌تواند ضمن افزایش کیفیت خدمات، از گرایش پزشکان به فعالیت‌های غیرضروری جلوگیری کند.

وی در خصوص نحوه برگزاری انتخابات سازمان نظام پزشکی گفت: بحث‌های مربوط به شیوه برگزاری انتخابات، چه به صورت تلفیقی و چه الکترونیکی، در هیأت نظارت بررسی و نتیجه‌گیری‌هایی در این خصوص اتخاذ خواهد شد تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

رضوی همچنین در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای لوازم مصرفی پزشکی، گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی برای لوازم مصرفی از اردیبهشت‌ماه به پایان می‌رسد. در برخی اقلام این ارز تمام شده و قیمت‌گذاری جدید بر اساس نرخ ۲۸,۵۰۰ تومان صورت خواهد گرفت. تعرفه‌ها با هماهنگی شورای عالی بیمه و سازمان غذا و دارو اعلام خواهد شد تا این اقلام تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تلاش ما این است که با هماهنگی با سازمان‌های بیمه‌ای و وزارت برنامه‌ریزی، هزینه‌ها را کنترل کنیم و سهم پرداختی از جیب مردم افزایش پیدا نکند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا