بدون دستگاه بستنی یخی توت فرنگی درست کنید
به گزارش همشهری آنلاین، با توت فرنگی چی درست کنم؟ «بستنی یخی توت فرنگی» یا همان بستنی آلاسکا توت فرنگی از دلچسبترین انواع بستنی و پرطرفدارترین انواع دسر تابستانی است که با رنگ دلانگیز و طعم طبیعیاش، کودکان و بزرگسالان را به یک اندازه شاد میکند.
این دسر ساده و خوشمزه را میتوانید با مواد در دسترس و بدون نیاز به دستگاه بستنیساز هم به صورت ساده و رژیمی و هم با طعم خامهای به راحتی در منزل درست کنید. با این مقاله از سرویس آشپزی همراه ما باشید تا طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی (با شیر و خامه)
توت فرنگی تازه یا توت فرنگی منجمد۳۰۰: گرم
شیر (پرچرب): ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
خامه ساده صبحانه یا خامه فرم گرفته: نصف لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۱/۳ لیوان فرانسوی دستهدار
وانیل: نصف قاشق چایخوری
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
مدت زمان لازم برای آمادهسازی مواد اولیه: ۱۵ الی ۲۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی: حداقل ۶ الی ۸ ساعت
مراحل طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی شیری و خامه ای
طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی با شیر و خامه، با ماست، با آب پرتقال و آب آناناس، با موز و میوههای دلخواه یا اصلا با آب آشامیدنی به صورت ساده، دو رنگ، رژیمی یا وگان قابل انجام است. اگر سوال شما هم این است که با توت فرنگی یخ زده چی درست کنم ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
مرحله اول: توت فرنگیها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی با شیر و خامه، ابتدا باید توت فرنگیها را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آنها کاملا خارج شود. سپس، برگها و کلاهکهای توت فرنگیها را به دقت جدا کنید. (روش صحیح شستن توت فرنگی).
توت فرنگیهای شسته و بدون برگ را به قطعات کوچک برش بزنید. برای اینکه بافت بستنی یخی شما حسابی نرم و خوشمزه باشد، پیشنهاد میکنیم از توت فرنگیهای کاملا رسیده و شیرین استفاده کنید.
مرحله دوم: توت فرنگیها را پوره کنید
تکههای توت فرنگی را در مخلوطکن یا دستگاه غذاساز بریزید و حسابی هم بزنید تا توت فرنگیها کاملا پوره شوند. برای پوره کردن توت فرنگی از گوشتکوب برقی نیز میتوانید استفاده کنید.
مرحله سوم: شکر و آبلیمو را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه بستنی یخی با توت فرنگی، شکر و آبلیموی تازه را نیز به پوره توت فرنگی اضافه کنید. دستگاه غذاساز را دوباره روشن کنید و این مواد را برای یکی دو دقیقه دیگر به خوبی مخلوط کنید تا بافتی یکدست ایجاد شود.
مرحله چهارم: باقی مواد را اضافه کنید
پس از آنکه پوره توت فرنگی حسابی یکدست شد، وقت آن است که شیر و وانیل را نیز به محتویات دستگاه غذاساز اضافه کنید. این مواد را هم به خوبی مخلوط کنید تا مایه روان و یکنواختی ایجاد شود.
مرحله پنجم: خامه را به مایه بستنی اضافه کنید
در این مرحله، باید مایه بستنی یخی را در ظرف مناسبی بریزید و خامه صبحانه یا خامه فرمگرفته (طرز تهیه خامه فرم گرفته) را به آن اضافه کنید. این بار، مواد را با لیسک به آرامی فولد کنید تا ترکیب یکدستی به دست آید و پف خامه هم نخوابد.
مرحله ششم: قالبهای بستنی را پر کنید
در این مرحله باید مایه آماده شده را در قالبهای بستنی یخی بریزید. اگر قالب بستنی ندارید، میتوانید از لیوانهای یکبارمصرف کوچک استفاده کنید. چوب بستنی را هم در مرکز هر قالب قرار دهید.
مرحله هفتم: قالبهای بستنی را در فریزر بگذارید
پس از آن، قالبهای حاوی مایه بستنی یخی توت فرنگی را حداقل به مدت ۶ الی ۸ ساعت یا برای یک شب تا صبح در فریزر قرار دهید تا مایه بستنی کاملا یخ بزند و بستنیها حسابی خودشان را بگیرند.
مرحله آخر: بستنی یخی توت فرنگی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، قالبها را از فریزر بیرون بیاورید و فقط برای چند ثانیه در آب ولرم فرو کنید تا بستنی یخی توت فرنگی به راحتی از قالب خارج شود. مراقب باشید، آب زیادی گرم نباشد و داخل قالب هم نشود. سپس بستنی را از قالب خارج کرده و بلافاصله سرو کنید.
طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی به چند روش دیگر
درست کردن بستنی یخی توت فرنگی به روشهای دیگر هم مرسوم است.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی رژیمی
در طرز تهیه بستنی یخی ماستی خوشمزه با توت فرنگی، شما به ۴۰۰ گرم توت فرنگی تازه یا توت فرنگی یخزده (روش های فریز کردن توت فرنگی)، ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری عسل یا شیره افرا (یا شیره خرما)، نصف لیوان ماست یونانی بدون چربی یا کم چرب، ۱ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و چند برگ نعنای تازه (اختیاری) نیاز دارید.
برای درست کردن این بستنی یخی، باید عسل، آبلیمو و برگ نعنا را داخل غذاساز بریزید و به توت فرنگیها اضافه کنید. این مواد را تا رسیدن به بافتی یکدست به خوبی مخلوط کنید. سپس، مایه به دست آمده را در ظرف مناسبی بریزید و ماست یونانی را نیز به آن اضافه کنید. این ترکیب را با لیسک به آرامی فولد کنید تا هم مواد کاملا مخلوط شوند و هم پف ماست نخوابد. حالا، مایه به دست آمده را در قالبها بریزید و مطابق دستور بالا حداقل برای ۶ الی ۸ ساعت در فریزر بگذارید.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی ساده
برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی با رسپی ساده، کافی است ۴۰۰ گرم توت فرنگی را همراه با نصف لیوان شکر، ۱ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و نصف لیوان آب در دستگاه غذاساز یا مخلوطکن بریزید و به خوبی ترکیب کنید. باقی مراحل را مانند دستور بالا دنبال کنید.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی وگان
برای تهیه نسخه گیاهی و وگان بستنی یخی توت فرنگی، باید ۳۰۰ گرم توت فرنگی تازه را همراه با سه چهارم لیوان شیر گیاهی (شیر بادام، شیر نارگیل یا شیر جو دوسر)، ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری عسل گیاهی یا شیره خرما (طرز تهیه شیره خرما)، نصف قاشق چایخوری وانیل طبیعی و ۱ قاشق چایخوری آبلیموی تازه در غذاساز بریزید.
این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا مایه کاملا یکدستی ایجاد شود. در صورت تمایل، میتوانید یک عدد موز رسیده را نیز به این مواد اضافه کنید تا بافت بستنی یخی توت فرنگی کاملا کرمی شود. باقی مراحل را عینا مانند دستور بالا دنبال کنید.
دستور تهیه بستنی یخی موز و توت فرنگی
طرز تهیه بستنی یخی موز و توت فرنگی با استفاده از ۲۰۰ گرم توت تازه یا یخزده، ۲ عدد موز رسیده، نصف پیمانه شیر، ۱ الی ۲ قاشق عسل یا شیره خرما و کمی وانیل قابل انجام است.
برای درست کردن بستنی یخی توت فرنگی با موز، ابتدا میوههای شسته و خرد شده را در غذاساز بریزید و حسابی پوره کنید. سپس، باقی مواد را نیز به پوره میوه اضافه کرده و حسابی مخلوط کنید تا مایه یکدستی ایجاد شود. در ادامه، مایه به دست آمده را در قالبها بریزید و باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
روش تهیه بستنی یخی توت فرنگی دو رنگ
برای تهیه بستنی یخی توت فرنگی دو رنگ یا لایه ای، کافی است مایه بستنی را در دو مرحله با رنگ و ترکیب متفاوت آماده کنید و به صورت لایهلایه در قالب بریزید. برای این منظور، مقداری از پوره توت فرنگی را بدون افزودن خامه یا شیر کنار بگذارید.
این پوره را فقط با کمی شکر و آبلیمو طعمدار کنید و هم بزنید تا رنگ آن وضوح بیشتری پیدا کند و قرمز بماند. سپس، باقی پوره توت فرنگی را با شیر و خامه یا ماست ترکیب کنید تا رنگ آن روشنتر شده و صورتی یا کرم رنگ شود.
این لایه لطیفتر و خامهایتر خواهد بود. در ادامه، یک سوم یا نیمی از قالب را با مایه اول پر کنید و قالب را حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه در فریزر بگذارید تا کمی سفت شود. پس از آن، لایه دوم را با احتیاط روی لایه اول بریزید. حالا، چوب بستنی را در مرکز قالب قرار دهید و قالب را حداقل به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا هر دو لایه کاملا یخ بزنند.
نکات مهم در طرز تهیه بستنی یخی توت فرنگی
برای ایجاد بافت و ظاهر جذابتر، پس از ترکیب کردن همه مواد، میتوانید چند تکه توت فرنگی خرد شده یا مقداری دانه چیا را نیز به مایه بستنی یخی توت فرنگی اضافه کنید. سپس، مایه حاوی قطعات توت فرنگی یا دانه چیا را در قالب بریزید و داخل فریزر بگذارید.
اگر میخواهید مایه بستنی یخی توت فرنگی را با خامه فرم گرفته یا ماست یونانی درست کنید، باید خامه یا ماست را در مرحله آخر به مخلوط بیفزایید. سپس، این ترکیب را با لیسک هم بزنید تا پف آن حفظ شود.
در صورت تمایل، به جای توت فرنگی تازه میتوانید از توت فرنگی یخزده استفاده کنید.
در صورت تمایل، میتوانید پوره توت فرنگی را قبل از اضافه کردن هر ماده دیگری از صافی رد کنید تا دانههای توتفرنگی جدا شوند و بافتی لطیفتر به دست آید.
اگر بستنی یخی توت فرنگی را برای کودکان درست میکنید، بهتر است نسخه ماستی و رژیمی را تهیه کنید تا مغذی و کم شکر باشد.
در صورت تمایل، به جای شکر و عسل میتوانید طعم بستنی یخی توت فرنگی را با استفاده از پوره خرما یا موز رسیده، شیرین کنید.
برای درست کردن بستنیهای مختلف از جمله بستنی توت فرنگی برای کودکان زیر ۱ سال از عسل استفاده نکنید.
در صورت تمایل، میتوانید میزان شیرینی بستنی یخی توت فرنگی را مطابق ذائقه خودتان تنظیم کرده و از مقدار مواد شیرینکننده را به دلخواه کمی بیشتر یا کمتر کنید.
در صورت تمایل، به جای افزودن شیر یا آب معمولی میتوانید بستنی یخی توت فرنگی را با آب پرتقال یا آب آناناس درست کنید.
با افزودن مقدار کمی آبلیموی تازه، طعم توت فرنگی اندکی برجستهتر میشود. در ضمن، اضافه کردن آبلیموی تازه به حفظ رنگ توت فرنگی هم کمک میکند.
اگر قالب بستنی ندارید، میتوانید از لیوانهای کوچک یکبار مصرف و چوب بستنی استفاده کنید. برای این منظور، لیوانهای حاوی مایه بستنی را برای ۳۰ الی ۴۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا مایه بستنی کمی یخ بزند. سپس، چوب بستنیها را در مرکز لیوانها قرار دهید تا در وسط بمانند. در ادامه، لیوانها را دوباره در فریزر بگذارید.
اگر میخواهید بستنی یخی توت فرنگی را برای مدت طولانیتری نگهداری کنید، حتما آن را در کیسه زیپدار داخل فریزر قرار دهید تا بوی فریزر را به خودش نگیرد و دچار یخزدگی سطحی هم نشود.