استان ها > مازندران

بسیج عمومی برای مقابله با مگس میوه مدیترانه‌ای در استان ضروری است


به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا)مازندران، بابک مومنی افزود: برداشت نارنج و میوه هلی باقیمانده برای قطع زنجیره حیاتی آفت مهم ترین راهکار بیولوژیک مقابله با مگس مدیترانه‌ای در این ایام است و نباید فرصت طلایی برای کنترل آفت را از دست داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در این راستا خواستار مشارکت تمامی فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، شوراهای اسلامی شهر و روستا، ادارات دولتی، بویژه رسانه ملی و اصحاب رسانه در فضای مجازی و حقیقی شد.

مومنی با اشاره به مکاتبات متعدد انجام شده در خصوص برداشت میوه‌های باقیمانده روی درختان مرکبات، به‌ویژه نارنج، اظهار داشت: بازدیدهای میدانی اخیر همکاران ما در مدیریت حفظ نباتات ستاد و شهرستانها نشان می‌دهد که در بسیاری از باغات، معابر شهری و روستایی، خانه‌ باغها، ویلاها، شهرک‌های ساحلی و… تاکنون نسبت به برداشت کامل میوه‌های مزبور اقدام نشده است.

وی با تأکید بر تجربیات سال‌های گذشته در مواجهه با این آفت و شرایط مساعد آب و هوایی زمستان، افزود: این میوه‌ها به‌عنوان پل ارتباطی و میزبان برای کانون‌های جدید آلودگی در باغات استان عمل نموده و این مسئله موجب تداوم و ازدیاد نسل، گسترش آلودگی و درنتیجه تولید خسارت در میوه‌های ابتدای فصل سال آتی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: به منظور کاهش جمعیت زمستان‌گذران آفت مگس میوه مدیترانه‌ای و مدیریت مطلوب آفت در سال بعد، ضروری است اطلاع‌رسانی به باغداران و همه ذینفعان جهت انجام مبارزه زراعی در فصل سرما از اواسط بهمن لغایت اواخر اسفند با پابیل کردن سایه‌انداز درختان، رعایت بهداشت کف باغ، جمع‌آوری هرگونه میوه ریخته شده پای درختان و دفن آن در عمق 50 سانتیمتری به منظور از بین بردن شفیره‌های موجود در خاک صورت پذیرد.

مومنی در پایان خاطرنشان کرد: اکیپ‌های پایش و پیش‌آگاهی درختان میوه مراکز جهاد کشاورزی در سطح استان، آماده ارائه کمک‌های مشاوره‌ای فنی و همراهی متقاضیان در برداشت میوه‌های باقیمانده روی درختان هستند.



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا