تشریح تازه ترین تصمیمات برای بیمه دهکهای ۱ تا ۹
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری بیمه سلامت، جمشید شایانفر، در سومین همایش آموزشی مسئولین واحد سلامت خانواده و نظام ارجاع استانی، افزود: حوزه بیمه گری وظیفه پوشش بیمه همگانی را بر عهده دارد، طی سالیان گذشته هیچگاه پوشش بیمه به ۱۰۰ درصد افزایش پیدا نکرده است؛ اما برای اولین بار در قانون برنامه هفتم پیشرفت الزام پوشش بیمه در نظر گرفته شده و برای این مساله ضمانت اجرایی نیز در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به اینکه در بند الف ماده ۷۳ قانون برنامه هفتم توسعه و تبصره ذیل این ماده تاکید شده تمامی افراد باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند، افزود: ساز و کاری برای این مساله در آئین نامه در نظر گرفته شده است که اگر به مرحله اجرا درآید، علاوه بر ۵ دهک اول جامعه که طبق روال گذشته به صورت تحت پوشش بیمه رایگان قرار دارند، دهکهای ۶ تا ۹ که در حال حاضر مشمول دریافت یارانه از سازمان هدفمندی یارانهها هستند، با هماهنگیهای صورت گرفته، از محل یارانه متعلقه، حق بیمه آنها برداشت شده و به صورت ماهانه به سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود.
وی تصریح کرد: برای دهک ۱۰ و دهکهای ۶ تا ۹ که به بنا به دلایلی یارانه آنها قطع شده یا پاسخ گوی پرداخت حق بیمه نیست، باید با ساز و کاری دیگری حق بیمه آنها دریافت گردد. پس از تصویب آئین نامه، باید اطلاع رسانی گستردهای به جامعه هدف صورت بگیرد.
شایانفر ادامه داد: در قانون برنامه پنجم و ششم نیز الزام برای پوشش بیمه وجود داشت، اما ضمانت اجرایی برای آن در نظر گرفته نشده بود. لذا افراد فقط در هنگام بیماری برای پوشش بیمه اقدام میکردند. در حال حاضر در بانک اطلاعاتی بیمه سلامت نزدیک به ۸ میلیون نفر ثبت شده هستند که در مقاطعی تحت پوشش بیمه سلامت بوده اند که اقدام به تمدید نکرده اند؛ بنابراین انتظار داریم تا ابتدای سال آینده، آئین نامه تهیه شده به تصویب نهایی برسد.
مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در مورد اتباع خارجی در طول یکسال گذشته تلاش کردیم جامعه اتباع خارجی تحت پوشش بیمه سلامت افزایش پیدا کند، در حال حاضر نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر از مجموع اتباع خارجی حاضر در کشور با همکاری وزارت کشور تحت پوشش قرار دارند، البته برنامه داریم تعداد اتباع خارجی تحت پوشش را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: طبق مصوبه دولت باید برای شهرهای کمتر از ۲۰ هزار نفر که رشد جمعیت داشته اند و جمعیت آنها به بالای ۲۰ هزار نفر رسیده، از پوشش بیمه روستایی که به صورت رایگان است، خارج و از طریق ارزیابی وسع، تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
شایانفر با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار جغرافیایی در سامانه امید و سامانههای سطح یک افزود: اغلب استانها اصلاحات موقعیت جغرافیایی را انجام داده و اعمال کرده اند، ما آمادگی داریم اگر برخی استانها در پیاده سازی و اصلاح ساختار، با ابهام و مشکلی مواجه میباشند، در جهت کمک اقدامات لازم را انجام دهیم تا ساختار جغرافیایی سامانه امید و سامانههای سطح یک، منطبق بر ساختار مصوب وزارت کشور گردد و مغایرتها رفع شود.