تلاشهای موثر واحدهای مددکاری بیمارستان های دولتی فارس در حمایت از بیماران آسیبپذیر
به گزارش خبگزاری سلامت (طبنا) از فارس، دکتر «امین نیاکان» با اشاره به دستاوردهای این واحد، از اجرای پروتکلهای مداخلات مددکاری اجتماعی در حوزه بیماران دارای اختلال روانپزشکی در بیمارستان ابنسینا خبر داد و گفت: این اقدام در راستای ارتقاء سلامت روان و ارائه خدمات تخصصی به این گروه از بیماران صورت گرفته است.
این مقام مسوول دانشگاه در ادامه با اشاره به آمار بالای مراجعان به واحدهای مددکاری، از ارزیابی وضعیت 39 هزار و 343 بیمار بستری در اورژانس بیمارستانهای زیرمجموعه دانشگاه از سوی مددکاران خبر داد و افزود: این ارزیابیها، به شناسایی بیماران نیازمند به حمایتهای اجتماعی کمک شایانی کرده است.
دکتر نیاکان با تاکید بر اهمیت حمایت از آسیبدیدگان، به پیگیری وضعیت بیش از 1022 بیمار دچار سوء رفتار و بدرفتاری و همچنین پیگیری بیش از 2 هزار و 284 بیمار اقدامکننده به خودکشی اشاره کرد و این اقدامات را نشان از تعهد واحد مددکاری به حمایت همهجانبه از افراد در معرض خطر دانست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، همچنین از شناسایی، ارزیابی و ترخیص ایمن 282 بیمار بیخانمان و 212 بیمار ناشناس و بدون هویت نیز خبر داد.
او با اشاره به ارائه خدمات حمایتی به بیماران مبتلا به بیماریهای خاص، از ارزیابی، مشاوره و حمایت بیش از 2 هزار و 567 بیمار مبتلا به سرطان، 993 بیمار مبتلا به معلولیت و 2 هزار و 922 بیمار مبتلا به انواع بیماریهای روانپزشکی به عنوان بخش دیگری از فعالیت های این حوزه یاد کرد.
دکتر نیاکان با بیان اینکه واحد مددکاری، علاوه بر ارائه خدمات تخصصی، به جنبههای روانی و اجتماعی بیماران نیز توجه دارد، به انجام 2 هزار و 683 جلسه مشاوره فردی با بیماران و همراهان و همچنین انجام 107 مداخله در بحران و مشاوره سوگ اشاره کرد.
او با تاکید بر اهمیت حمایت مالی از بیماران، به حمایت اقتصادی از 38 هزار و 230 بیمار در زمان ترخیص از بیمارستان به مبلغ بیش از 8 میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: این کمکها، بار مالی بیماری را از دوش بیماران و خانوادههای آنها کاهش داده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به جذب آورده اقتصادی از موسسات غیر دولتی و خیریهها به مبلغ بیش از 7 میلیارد تومان، خاطرنشان کرد: تامین منابع مالی لازم برای ارائه خدمات بهتر به بیماران، نقش بسزایی دارد
جذب خیرین با هدف کمک به صورت حساب بیماران بستری به مبلغ یک میلیارد و 400 میلیون تومان و کمک به صورت حساب بیماران سرپایی شیمی درمانی به مبلغ یک میلیارد و یکصد میلیون تومان، اسکان بیش از یک هزار و 544 نفر بیمار و خانواده آنها به تعداد 4 هزار و 504 شب در مراکز اسکان موسسه خیریه رها از دیگر اقدامات ارزشمند این واحد بود که دکتر نیاکان به آن اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه به کسب مقام تجربه موفق و تقدیر توسط معاون درمان وزیر در خصوص راهاندازی سامانه شناسایی موارد آزار جهت پیگیری مددکاری اجتماعی و همچنین شرکت در طرح سوپروایزری مداخلات مددکاری اجتماعی در حوزه پیشگیری از بدرفتاری با کودکان به عنوان سوپروایزر آموزشی و تقدیر از سوی معاونت درمان وزیر و رئیس کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری اشاره کرد و گفت: این افتخارات، نشان از تلاشهای بیوقفه و خدمات ارزشمند واحد مددکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در راستای ارتقاء سلامت و رفاه جامعه دارد.