اجتماعی > سلامت

تهیه شناسنامه سبک زندگی برای هر ایرانی در مراکز بهداشت


همسو پزشکی: دکتر نفیسه حسینی یکتا در نشست‌ «فجر سلامت» که امروز ۱۳ بهمن ماه برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس «سند ملی گیاهان دارویی» که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، وظایف متعددی برای دستگاه‌های مختلف کشور در نظر گرفته شده است. همچنین بر مبنای اسناد بالادستی مانند سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری، گسترش و توسعه استفاده از طب ایرانی مورد تاکید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی وزارت بهداشت در حوزه طب ایرانی با هدف ادغام طب ایرانی در نظام سلامت صورت گرفته است. اقدامات وزارت بهداشت به این معنا است که از ظرفیت طب سنتی در کنار طب رایج برای ارتقاء سلامت جامعه بهره‌ بگیریم. به منظور تحقق استفاده از ظرفیت طب سنتی برای ارتقاء سلامت جامعه، نخست بر پیشگیری از بیماری‌ها و سپس بر درمان تاکید می‌کنیم.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه توسعه هر مکتب علمی منوط به گسترش آموزش آن حوزه است، خاطرنشان کرد: رشته طب ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه می‌شود. در حال حاضر، ۹ دانشکده و ۱۲ گروه طب ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به تربیت متخصصان طب ایرانی و داروسازان طب سنتی می‌پردازند. همچنین وزارت بهداشت در راستای توسعه آموزش و تربیت نیروی متخصص در حوزه‌های طب مکمل و طب سوزنی در دانشکده‌های طب سنتی به تربیت متخصص مشغول است.

حسینی‌یکتا درباره شرط تحصیل در رشته تخصصی طب ایرانی گفت: شرط تحصیل در رشته تخصصی طب ایرانی، دانش‌آموختگی در رشته پزشکی عمومی است. همچنین متخصصان سایر رشته‌های پزشکی می‌توانند در رشته تخصصی طب ایرانی تحصیل کنند. همچنین داروسازان می‌توانند در رشته داروسازی سنتی به ادامه تحصیل بپردازند. دو واحد درسی طب ایرانی برای ۷ رشته علوم‌پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ارائه می‌شود.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه پژوهش در توسعه طب ایرانی بسیار اثرگذار است، تصریح کرد: ایران توانسته است برای چهارمین سال متوالی به رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب مکمل و جایگزین دست یابد. همچنین کشور توانسته است رتبه سوم کارآزمایی‌های بالینی در حوزه طب سنتی را به دست آورد.

حسینی‌یکتا درباره مستندسازی آموزه‌های طب ایرانی خاطرنشان کرد: به منظور مستندسازی آموزه‌ها بر پایه شواهد علمی، به انجام تحقیقات گسترده مانند کارآزمایی‌های بالینی نیاز داریم. تعداد اعضای هیات‌علمی رشته طب ایرانی در کشور محدود است. بر اساس قوانین کشور، دانشگاه‌های علوم پزشکی موظف هستند ۵ درصد از بودجه پژوهشی خود را به پژوهش‌های طب سنتی اختصاص دهند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در تشریح خدمات طب ایرانی در حوزه‌های مختلف گفت: خدمات طب ایرانی شامل حوزه پیشگیری و درمان می‌شود. با توجه به اینکه طب ایرانی به حوزه پیشگیری ورود کرده، آموزش آموزه‌های طب ایرانی در سبک زندگی سالم در نظام بهداشتی کشور اجرا می‌شود. با توجه به آموزش آموزه‌های طب ایرانی در سبک زندگی در نظام سلامت، دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با همکاری معاونت بهداشتی این وزارتخانه، برنامه‌ریزی کرده تا طب سنتی در سطوح اولیه ارایه خدمات، ادغام شود و بهورزان سلامت کشور آموزه‌های سبک زندگی سالم را در اختیار مردم قرار دهند.

وی با بیان اینکه برای هر فرد ایرانی شناسنامه سبک زندگی تهیه می‌شود، توضیح داد: تمام افرادی که به مراکز بهداشت مراجعه می‌کنند شناسنامه سبک زندگی تهیه و تکمیل می‌شود تا آموزش‌های اختصاصی سبک زندگی سالم در اختیار آنها قرار گیرد.

حسینی‌یکتا با بیان اینکه سلامتکده‌های طب ایرانی به عنوان مراکز تخصصی ارائه خدمات درمانی طب ایرانی به حساب می‌آیند، گفت: متخصصان طب سنتی و پزشکان عمومی که دوره‌های مورد تایید وزارت بهداشت را سپری کرده‌اند، خدمات درمانی طب ایرانی را ارائه می‌دهند. ۲۷ سلامتکده دولتی و ۲۷ سلامتکده خصوصی در کشور به ارائه خدمات می‌پردازد. همچنین متخصصان طب ایرانی در کلینیک‌های ویژه و درمانگاه‌های سراسر کشور به  خدمات می‌پردازند.

وی با بیان اینکه متخصصان طب ایرانی در ۲۳ کلینیک درمان ناباروری نیز حضور دارند، گفت: این متخصصان در کنار متخصصان زنان و زایمان به ارائه خدمات درمانی به زوج‌های نابارور می‌پردازند. پژوهش‌های متعددی در زمینه نتایج حضور متخصصان طب ایرانی در حوزه ناباروری انجام شده نتایج این تحقیقات بیانگر اثربخشی این حوزه است.

ادامه دارد



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا