استان ها > کرمان

فناوری هسته ای، روشی نوین در تشخیص و درمان سرطان



به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ دکتر علی جمعه ‌زاده، در تشریح کاربردهای فناوری هسته ای در حوزه سلامت و پزشکی، گفت: برخی از عناصر موجود در طبیعت شکافت ‌پذیر هستند و در صورت غنی ‌سازی به حد لازم، امکان تولید انرژی بسیار بالایی از طریق واکنش ‌های هسته ‌ای وجود دارد و این انرژی نه تنها در صنعت، بلکه در پزشکی، کشاورزی و مواد غذایی و … نیز کاربردهای گسترده ‌ای دارد.

وی، با اشاره به استفاده روزافزون از پرتوها و مواد رادیواکتیو در پزشکی، افزود: فناوری هسته‌ ای به عنوان یکی از مهم‌ ترین ابزارها در تشخیص و درمان بیماری ‌ها، به ویژه سرطان، در حال گسترش است.

مدیر گروه فیزیک پزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، تصریح کرد: این فناوری در حوزه سلامت و پزشکی می‌تواند به سه دسته اصلی استفاده از پرتوها و مواد رادیواکتیو در تشخیص، درمان بیماری ‌ها، به ویژه سرطان و استریلیزه کردن تجهیزات و مواد بیمارستانی و پزشکی تقسیم شود.

دکتر جمعه ‌زاده، با ذکر اهمیت پزشکی هسته‌ ای، خاطرنشان کرد: حدود ۹۰ درصد استفاده از مواد رادیواکتیو در تشخیص بیماری‌ ها استفاده می شود.

وی گفت: رادیوداروها توسط سازمان انرژی اتمی و دانشمندان جوان تولید می‌ شوند و به مراکز پزشکی هسته‌ ای ارسال می‌ شوند. این رادیوداروها با تزریق به بیمار، در ارگان ‌های خاص تجمع پیدا می‌ کنند و پرتوهای گامای قابل تصویر برداری به صورت سه بعدی و فیزیولوژیک را از خود ساطع می‌ کنند.

مدیر گروه فیزیک پزشکی دانشگاه، با اشاره به اینکه فناوری هسته ‌ای امکان بررسی فیزیولوژی بدن را نیز فراهم می‌ کند، که این امر به پزشکان کمک می‌کند تا تشخیص ‌های دقیق ‌تری انجام دهند گفت: حدود ۱۰ درصد از کاربرد فناوری هسته‌ ای در درمان بیماری ‌ها، از جمله درمان‌ های ید درمانی و سرطانی متمرکز است و این روش‌ها می‌ذتوانند تاثیر قابل توجهی در بهبود وضعیت بیماران داشته باشند.

دکتر جمعه زاده اظهار داشت: فناوری هسته‌ ای امکان بررسی فیزیولوژیک و بررسی مولکولی بدن را نیز فراهم می‌ کند، که این امر به پزشکان کمک می‌ کند تا تشخیص ‌های دقیق‌ تری انجام دهند.

به گفته وی، پیشرفت‌ های اخیر در این حوزه می‌ تواند چالش ‌ها و محدودیت ‌های گذشته را مرتفع کند و ابزارهای جدیدی را در اختیار پزشکان قرار دهد.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: رادیوداروی ید ۱۳۱ به عنوان یک درمان مؤثر که در تیروئید تجمع پیدا می کند. این ماده رادیواکتیو به طور خاص در بافت سرطانی تجمع یافته و با تهاجم به دی آن ای آن‌ ها، به درمان بیماران کمک می‌ کند.

وی تصریح کرد: تا چند سال پیش، این روش درمانی در کشورمان به صورت گسترده‌ ای در دسترس نبود، اما خوشبختانه با پیشرفت ‌های صورت گرفته و توسعه زیرساخت‌ های لازم، تعداد مراکز پزشکی هسته‌ ای در حال افزایش است.

این عضو هیات علمی دانشگاه با ابراز امیدواری نسبت به آینده، خاطرنشان ساخت: ما به سمت دستیابی به یک جایگاه بین‌ المللی در درمان بیماری ‌های سرطانی پیش می‌ رویم.

دکتر علی جمعه زاده- دانشگاه علوم پزشکی کرمان



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا