حضور فعال زنان در عرصه بیوتکنولوژی بعد از انقلاب اسلامی
به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری سلامت(طبنا)،دکتر فرناز اقبالی پور استاد حوزه بیوتکنولوژی پیرامون موضوع بیوتکنولوژی گفت: در حال حاضر زیستفناوری بهعنوان یکی از پیشروترین علوم تحولات جهانی است که در حوزههای پزشکی، کشاورزی و صنعت توانسته بسیار درخشان عمل کند.
وی افزود: در سطح جهانی پیشرفت فناوریهای نوین مانند سلولدرمانی، ژندرمانی و توسعه میکروبیومها مسیر درمانی جدیدی را برای بیماریهای خاص و صعبالعلاج ایجاد کرده است و حتی بیوانفورماتیک و هوش مصنوعی بهعنوان دو حوزه کلیدی نقش زیستفناوری را در آینده تقویت میکنند.
اقبالی پور تصریح کرد: در حال حاضر شرکتهای دارویی از هوش مصنوعی برای تولید مولکولهای دارویی و مدلسازی واکنشهای زیستی استفاده میکنند.
استاد حوزه بیوتکنولوژی اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان ایرانی به همت متخصصان پر تلاش توانستهاند در حوزههایی مانند تولید آنتیبادیهای منوکلونال، واکسنهای نوترکیب و زیست حسگرها همگام با شرکتهای بینالمللی در بازارهای جهانی رقابت کنند.
اقبالی پور با اشاره به اینکه آینده زیستفناوری به سمت زیست اقتصاد و پزشکی فردمحور در حال حرکت است گفت: توسعه داروهای اختصاصی مبتنی بر ژنتیک هر فرد و درمانهای مبتنی بر سلول و بافت و هوشمندسازی سامانههای زیستی مسیر آینده زیستفناوری را بهزودی رقم خواهد زد.
وی افزود: در ایران ورود به این عرصهها مستلزم افزایش سرمایهگذاری در تحقیقات و توسعه فناوریهای بومی و تقویت همکاریهای بینرشتهای است تا روند تبدیلشدن زیستفناوری را به یکی از ارکان اصلی اقتصاد دانشبنیان ادامه داده و تکمیل کند.
اقبالی پور در مصاحبه با رادیو گفتگو گفت: ایران با ظرفیت علمی و پژوهشی خود میتواند به یکی از قطبهای این فناوری در منطقه تبدیل شود. در سالهای بعد از انقلاب نقش زنان در همه عرصهها از جمله علوم پزشکی و زیستفناوری پررنگتر شده است. بسیاری از همکاران در تیمهای پژوهشی موفق بانوان و مادران پر تلاش هستند که همگام با مردان در حال فعالیت میباشند. علم پزشکی به سمت فردمحوری رفته و بسیاری از افراد به رشتههای زیستفناوری علاقهمند شدهاند.