اجتماعی > سلامت

خوراکی‌هایی که برای دستگاه گوارش مفید نیستند



همسو پزشکی: برخی خوراکی‌ها هستند که متخصصان گوارش تقریباً هیچ‌گاه مصرف نمی‌کنند.

این خوراکی‌ها قرار نیست با یکی دو بار مصرف، عمر شما را کوتاه کنند، اما پزشکان گوارش معمولاً از آن‌ها پرهیز می‌کنند. در ادامه با چند مورد از آن‌ها آشنا می‌شوید:

– گوشت قرمز فرآوری شده

مصرف گوشت قرمز فرآوری‌شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پولیپ‌های روده را افزایش می‌دهد. این گوشت‌ها سرشار از چربی‌های اشباع هستند. اگر هم آنها را مصرف می‌کنید، باید در مقدار مصرف خود دقت کنید: افرادی که بیش از ۱۰۰ گرم در روز گوشت فرآوری شده مصرف می‌کنند، در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. به گفته متخصصان، مصرف این گوشت‌ها برای بیش از چهار بار در هفته می‌تواند تا ۲۰ درصد خطر سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.

– ماهی یا مرغ سرخ‌کرده

مطالعات نشان داده‌اند که روغن سرخ‌کردنی می‌تواند ترکیب میکروبیوم روده را به شکلی مضر تغییر دهد و منجر به پیشرفت آترواسکلروز (تجمع چربی و دیگر مواد در دیواره رگ‌ها) شود. این تجمع در درازمدت می‌تواند به حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

– نوشابه

به گزارش دویچه وله، اگر مصرف نوشابه یا نوشیدنی‌های شیرین بخشی از عادت روزانه‌تان است، شاید وقت آن رسیده که این عادت را کنار بگذارید. به گفته متخصصان، این نوشیدنی‌ها با بیماری‌های مزمنی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی مرتبط هستند. همچنین اغلب باعث بروز علائم گوارشی مانند نفخ و رفلاکس می‌شوند، به‌ویژه وقتی گازدار و کافئین‌دار هستند.

– نان سفید

مطالعات به‌وضوح نشان داده‌اند که مصرف زیاد گوشت قرمز و فرآوری‌شده و غلات تصفیه‌شده (مانند نان سفید)، خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند «دیورتیکولیت» (التهاب کیسه‌های کوچک در دیواره روده) را افزایش می‌دهد. رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز و غلات تصفیه‌شده نه‌تنها به سلامت روده آسیب می‌زند، بلکه خطر دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان به‌ویژه سرطان روده را نیز افزایش می‌دهد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا