دو چالش اصلی در اجرای مصوبه جایگزینی غذاهای مضر در پروازها
به گزارش خبرنگار مهر، دی ماه امسال وزارت بهداشت از ممنوع شدن ارائه برخی اقلام غذایی در پروازها خبر داد.
آنطور که مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده بودند، پس از جلسات متعدد با سازمان هواپیمایی و نمایندگان خطوط هوایی، توافق شد از ابتدای دی، ارائه نوشابه، دنت، ژله و نوشیدنیهای میوهای در پروازها ممنوع شود و به جای آنها از گزینههای سالمتری مانند آب معدنی، آب گازدار، پوره میوه، سمنو و آبمیوه صد در صد طبیعی استفاده شود.
احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: همچنان برخی از شرکتهای هواپیمایی اقدام به ارائه محصولات مضر سلامتی میکنند که این موضوع با واکنش مسئولان وزارت بهداشت همراه بوده است و در جلسهای که اخیراً با حضور نمایندگان ایرلاینها و مسئولین کیترینگ برگزار شد، اجرای مصوبه جایگزینی اقلام غذایی در پروازها مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس این مصوبه که قرار بود از ابتدای دیماه اجرایی شود، مقرر شده بود که برخی از اقلام غذایی موجود در پروازها با گزینههای سالمتر جایگزین شوند. بر این اساس، به جای انواع دسرها و ژلهها، سمنو یا پورههای میوهای ارائه شود و همچنین به جای نوشیدنیهای میوهای یا نکتارها، آبمیوههای صددرصد طبیعی و بدون قند افزوده توزیع گردد. همچنین به جای برخی نوشیدنیهای دیگر، آب معدنی و آب گازدار در پروازها ارائه شود.
اعتراض مسافران به حذف نوشابه در پروازها
به گفته اسماعیل زاده؛ در این جلسه مشخص شد که اکثر شرکتهای هواپیمایی این مصوبه را تا حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد اجرا کردهاند و در دو مورد یعنی پورههای میوهای و آبمیوههای طبیعی، عملکرد موفقی داشتهاند. با این حال، دو چالش اصلی در اجرای مصوبه مطرح شد که اعتراض برخی از مسافران به عدم ارائه نوشابههای معمول در پروازها از یکی از مسائل بود و مسائل قیمتی که برخی از مدیران شرکتها عنوان کردند، زیرا جایگزینهای در نظر گرفتهشده موجب افزایش هزینههای کیترینگ میشود.
وی افزود: در مورد نوشابهها، ایرلاینها اعلام کردند که حذف کامل آنها باعث اعتراض شدید مسافران شده است. به همین دلیل، یکی از پیشنهادات مطرحشده در جلسه این بود که به جای حذف کامل، حجم نوشابههای ارائهشده کاهش یابد و از بطریهای ۱۰۰ تا ۱۲۰ سیسی به جای بطریهای ۲۵۰ سیسی استفاده شود و این پیشنهاد به عنوان یک راهحل موقت مطرح شد تا هم اعتراض مسافران کاهش یابد و هم گامی به سمت اجرای مصوبه برداشته شود.
به گفته اسماعیل زاده؛ همچنین تصمیم گرفته شد که اطلاعرسانی گستردهای در فرودگاهها و داخل هواپیماها درباره این مصوبه انجام شود تا فرهنگسازی لازم در خصوص تغذیه سالم صورت گیرد. این اطلاعرسانی قرار است با همکاری وزارت بهداشت انجام شود.
وی افزود: از سوی دیگر، مقرر شد که جلسهای با مدیران شرکتهای هواپیمایی برگزار شود تا موضوع هزینههای جایگزین بررسی شده و راهکارهای مناسب برای اجرای کامل مصوبه تدوین گردد. در این راستا، قیمت اقلام جایگزین و مقایسه آنها با هزینههای فعلی نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: هنوز هیچ تغییری در مصوبه به صورت رسمی ابلاغ نشده است و تصمیمگیری نهایی پس از انجام بررسیهای بیشتر و برگزاری جلسات تکمیلی با مدیران شرکتهای هواپیمایی اعلام خواهد شد.