راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان
همسو پزشکی: این مطالعه، دادههای بیش از ۲۲۰۰ جفت مادر و فرزند را بررسی کرد.
این نتایج که در مجله «پژوهشهای پزشکی اطفال» (Pediatric Research) منتشر شد، رژیم غذایی این مادران را در سهماهه اول و سوم بارداری از طریق پرسشنامه ارزیابی کرد. آلرژیهای نوزادانِ این مادرها نیز که بر شرایطی مانند آلرژیهای غذایی، اگزما و خسخس سینه تمرکز داشت، در ۱۲ ماهگی ارزیابی شدند.
نتایج نشان داد در حالی که ارتباط آووکادو با آلرژیهای غذایی معنیدار بود، برای سایر شرایط، هیچ ارتباط قابلتوجهی پیدا نشد.
همچنین مادرانی که آووکادو مصرف کرده بودند، عموما سن بالاتری داشتند، سیگار نمیکشیدند، به کیفیت رژیم غذایی آنان امتیازهای بالاتری داده شده بود و شاخص توده بدنی پایینتری نیز داشتند.
آووکادو غنی از مواد مغذی مفید برای رشد جنین است از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربیهای غیراشباع سالم که سیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت میکنند و به نظر میرسد که میتوانند احتمال واکنشهای آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند.
بنابر آمار تخصصی، در حال حاضر هر یک کودک از ۱۳ کودک آمریکایی به آلرژی غذایی مبتلاست که نشاندهنده افزایش ۵۰ درصدی شیوع آلرژیهای غذایی در این کشور بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ است.
کارشناسان در توضیح این افزایش به عوامل مختلفی اشاره میکنند از جمله مصرف غذاهای بیشازحد فرآوریشده، کمبود ویتامین د ناشی از کمبود نور آفتاب و «نظریه بهداشت بیشازحد» که میگوید محیطهای بیش از حد تمیز امروزی باعث میشوند کودکان با میکروبها تعامل کمتری داشته باشند و در نتیجه سیستم ایمنی بدنشان به برخی غذاها واکنش بیشازحد نشان میدهد.
به گزارش ایندیپندنت، یک مطالعه هم که اخیرا در سوئد انجام شد، به حجم روبهرشد تحقیقاتی که نشان میدهند یکی از عوامل این افزایش آلرژیها ممکن است آشنایی دیرهنگام و با تاخیر با غذاهای حساسیتزا باشد، افزوده است. متخصصان دادههای ۲۰۶۰ نوزاد را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که شروع یک رژیم غذایی متنوع (شامل ۱۳ یا ۱۴ غذای مختلف) در ۹ ماهگی با کاهش ۴۵ درصدی خطر آلرژیهای غذایی تا زمانی که کودک به ۱۸ ماهگی رسید، مرتبط است.
البته این مطالعه نشان میدهد در صورتی که رژیم غذایی متنوع در سنین زودتر، مانند شش ماهگی شروع شوند، اثر حفاظتی مشابهی مشاهده نمیشود.
انتهای پیام