رهاسازی زبالههای عفونی و بیمارستانی در بیخ گوش اصفهان/ سلامت مردم در خطر است
محله هفتون در شهر اصفهان و در محدوده شمال شرقی این شهر واقع شده است. این محله با جمعیت و بافت اجتماعی خاص خود، با چالشهای جدی در زمینه مدیریت زباله مواجه شده است. ساکنان این محله از انباشت زبالهها در خیابانها و معابر عمومی گلایه دارند. زبالههایی که نهتنها به زیبایی محیط آسیب میزنند، بلکه سلامت عمومی مردم را نیز تهدید میکنند. گزارشهای مردمی حاکی از آن است که زبالههای عفونی و خطرناک، شامل ملحفهها، سوزن و سُرنگهای بیمارستانی و… در نزدیکی مناطق مسکونی و زمینهای کشاورزی این منطقه رها شدهاند که این موضوع نگرانیهای جدی را برای ساکنان این منطقه ایجاد کرده است.
شهروندان این منطقه بارها با تماس به ارگانهای مربوطه خواستار رسیدگی به وضعیت زبالهها شدهاند، اما متأسفانه پاسخ مناسبی از سوی مسئولان مربوطه دریافت نکردهاند. نکته قابل توجه اینکه شهرک سلامت اصفهان در نزدیکی این منطقه احداث شده است.
علی، یکی از ساکنان محله هفتون در این زمینه به خبرنگار ایسنا میگوید: «ما بارها به شهرداری مراجعه کردهایم و مشکلات را گزارش دادهایم، اما هیچ اقدامی صورت نگرفته است.» این بیتوجهی نهتنها موجب نارضایتی ساکنان شده، بلکه میتواند تبعات بهداشتی و زیستمحیطی خطرناکی به همراه داشته باشد.
تجمع زبالهها در محله هفتون میتواند منجر به بروز بیماریهای مختلف شود. زبالههای عفونی، با ایجاد شرایط مناسب برای رشد میکروبها و باکتریها، تهدیدی جدی برای سلامت ساکنان محسوب میشوند. وجود معتادان در اطراف زبالهها به دلیل رهاسازی مواد زائد خطرناک، امنیت اجتماعی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
علی یکی از ساکنان منطقه هفتون درباره تجمیع و رهاسازی زبالهها در این منطقه به خبرنگار ایسنا میگوید: در طول یکسالونیم گذشته با بسیاری از اهالی منطقه به شهرداری منطقه ۱۰ مراجعه کردیم و نامهنگاریهای متعددی انجام دادیم. از طریق ۱۳۷ تماس گرفتیم و مشکلات را گزارش دادیم، اما هیچ پیگیری از سوی هیچکدام از ارگانها صورت نگرفته است.
وی میافزاید: اینجا خانوادهها رفتوآمد دارند و بخشی از منطقه نیز به کارگاه تبدیلشده است. گاهی اوقات جمعیتی از کارتنخوابها و معتادان در مقابل خانهها نشستهاند که برای ساکنان مزاحمت و ناامنی ایجاد میکنند. با وزش باد، گردوخاک بلند میشود که مشکلات سلامتی برای کسانی که دچار آسم و آلرژی هستند به وجود میآورد. هیچیک از مسئولان تاکنون هیچ اقدامی نکردهاند.
علی ادامه میدهد: زبالههای بیمارستانی و ساختمانی بهطور ناگهانی اینجا جمع میشوند که وضعیت بهداشتی منطقه را بسیار نامناسب کردهاند. ما از مسئولان شهرداری و محیطزیست انتظار داریم که این مشکل را حل و ضایعات را به خارج از شهر منتقل کنند، زیرا این منطقه تقریباً مسکونی و کارگاهی است.
پیرمرد بازنشستهای نیز میگوید: مسئولان از خواب غفلت بیدار شوند. ما خودمان این مواد زائدی که خطرناک هستند مانند سوزنها و دستکشهای پزشکی را جمعآوری و دور میکنیم، اما بازهم شاهد مشکلات فراوان هستیم.
وی میافزاید: اگر شب بهطور ناگهانی به این منطقه بیایید بیش از ۵۰ نفر معتاد را مشاهده میکنید. حتی آتشسوزیهایی رخ میدهد که نیازمند حضور آتشنشانی است. برخی از افراد ساکن در این منطقه در شرایط سختی زندگی میکنند که در شرایط نامناسب آتشسوزی ممکن است مشکلاتی برایشان پیش بیاید.
این پیرمرد بازنشسته خطاب به مسئولان شهر و استان از جمله استاندار، نماینگان مجلس و فرماندار بیان میکند: عمری از «النظافته من الایمان» صحبت کردهایم. این مکان آلوده تا مرکز شهر تنها هفت دقیقه فاصله دارد، چرا هیچ مسئولی این موضوع را آن هم با مشکلات بهداشتی و محیطی ایجاد شده در اینجا برطرف نمیکند؟ آلودگی در این منطقه بسیار زیاد و باعث رنج مردم شده است. ما میخواهیم که شرایط بهصورت مسالمتآمیز بهتر شود و این مکان شایسته شهر شهدا نیست.
مسعود، دیگر ساکن منطقه هفتون اضافه میکند: زمین حفاریشده است و زبالهها در آن دفن میشوند، اما این منطقه جزء شهر محسوب میشود و این اقدامات خطرناک هستند. بچههای مدرسهای و مردمی که از مدیریتهای مختلف برای تفریح به اینجا میآیند، در محیطی آلوده قرار دارند.
وی میافزاید: از شهردار درخواست داریم که به وضعیت این منطقه رسیدگی کند، زیرا نادیده گرفتن این مسائل ممکن است هزینههای زیادی در آینده به همراه داشته باشد.
این شهروند درحالی که معتقد است شرایط فعلی موجب شده شهروندان نتوانند شبها راحت رفتوآمد کنند، بیان میکند: بوی شدید تعفن حتی برای لحظهای قابلتحمل نیست. امیدواریم که مسئولان اقدامات لازم را برای رفع این مشکلات انجام دهند، زیرا آسفالت کوچهها تا حدودی ناقص است، در حالیکه اینجا از خود پل غدیر تا پل تمدن تنها چند دقیقه فاصله دارد.
شهرام سنبلستان، مسئول امور شهری منطقه۱۰استان اصفهان نیز به ایسنا میگوید: در خیابان شهید خزایی یک مورد وجود داشته که آن را بهطور کامل پاکسازی کردهایم. زباله عفونی تخلیه شده ارتباطی با شهرداری ندارد و متولی آن خود دانشگاه علوم پزشکی است. ما پروندهاش را تشکیل داده و اقدامات لازم را انجام دادهایم.
وی متذکر میشود: بهعنوان مدعیالعموم با این موضوع برخورد میکنیم، چرا که نظارت بر زبالههای عفونی با ما نیست و این موضوع به دانشگاه علوم پزشکی مربوط میشود. سال گذشته نیز چند مورد مشابه داشتیم که پیمانکار تخلف کرده و زبالههای عفونی در منطقه ما تخلیه شده بود. ما پروندههای مربوطه را به قوه قضاییه و دادستانی ارسال کردیم و رأی لازم را دریافت کردیم.
مسئول امور شهری منطقه۱۰استان اصفهان یادآور میشود: البته باید بگویم جمعآوری زبالهها انجام شده و اکنون اگر مراجعه کنید، چیزی در آنجا نخواهید دید. ما خودمان این موضوع را بررسی کرده و ماشینآلات را برای جمعآوری سریعاً به کار گرفتیم. نخالهها و خاک نیز باید بهصورت هفتگی، دو تا سه بار در هفته جمعآوری میشود و در همان مناطق نیز عرف است.
انتهای پیام