زمانی برای خوردن شکر
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: همه ما دوست داریم هر چند وقت یکبار از خوردن غذاهای شیرین لذت ببریم. اما تمام قندهای فرآوری شده برای بدن ما عالی نیستند. آیا این بدان معناست که ما لذتهای کوچک زندگی را از خود دریغ کنیم؟ خیر به نظر میرسد در برخی مواقع اندکی زیادهروی برای روح مفید باشد، اگر برای بدن مفید نباشد. بنابراین، ترفند اینجا این است که بفهمید قندی که میخورید چگونه بر بدن شما تاثیر می گذارد. آیا زمان مناسبی برای لذت بردن از شیرینی بدون افزایش شدید قند خون وجود دارد؟
به گزارش تایمز آف ایندیا، جسی اینشوپ، بیوشیمیدان فرانسوی و نویسنده کتاب پرفروش «انقلاب گلوکز و روش الهه گلوکز»، میگوید: زمان بهتری برای خوردن این خوراکیهای شیرین وجود دارد که تاثیر کمتری بر بدن دارند. اینشوپ بهترین زمان برای خوردن شکر را در مطلبی در اینستاگرام به اشتراک گذاشته است.
کی شیرینی بخوریم؟
این بیوشیمیست میگوید بهترین زمان برای مصرف شکر بعد از غذا است، نه اول صبح یا با معده خالی. او گفت: اگر واقعا میخواهید مقداری شکر بخورید، بیایید یک کلوچه یا دونات یا هر چیز دیگری بخورید، بهترین زمان برای خوردن آن شیرینی به طوری که حداکثر دوپامین را از آن دریافت کنید و حداکثر لذت و تاثیر کمتری روی بدنتان داشته باشد، بعد از یک وعده غذایی به عنوان دسر است.
اینشوپ به شدت نسبت به خوردن شکر با معده خالی هشدار میدهد و میگوید: همیشه از خوردن شکر در صبح خودداری کنید. صبحانه باید خوش طعم باشد. صبح هیچ چیز شیرینی ندارد. شیرینیها را برای دسر بعد از ناهار نگه دارید.
این اینفلوئنسر سلامت در ادامه درباره اینکه اگر شکر را صبح یا با معده خالی بخورید چه اتفاقی میافتد. توضیح میدهد: وقتی اول صبح شکر میخوریم، به سرعت هضم شده و مولکولهای گلوکز سریع وارد جریان خون میشوند. این منجر به افزایش سطح قند خون و حدود ۹۰ دقیقه بعد کاهش شدید آن میشود. در نتیجه، افراد ممکن است تا اواسط صبح دچار اختلالات انرژی و هوس شدید برای غذاهای شیرین بیشتر شوند. او در این باره میگوید: شما یک شوک احساس خواهید کرد. در ساعت ۱۰ یا ۱۱ صبح ناگهان، هوس بیشتری برای غذاهای شیرین میکنید. به عنوان مثال به خوردن یک کلوچه یا مقداری شکلات نیاز پیدا خواهید کرد با خود خواهید گفت به یک میان وعده شیرین نیاز دارم. این باعث میشود که در طول روز نیز هوس قند بیشتری داشته باشید. سپس تمام روز احساس میکنید به شکر اعتیاد دارید.
در مقابل، اگر شکر را بعد از یک وعده غذایی متعادل مصرف کنید، سرعت جذب آن کم میشود. وجود پروتئین، فیبر و چربیهای سالم به تعدیل پاسخ گلوکز کمک میکند و منجر به سطوح انرژی پایدارتر و کاهش هوس میشود.
بیشتر بخوانیم:
- اگر قند و شکر نخوریم چه اتفاقی در بدنمان میافتد؟
- این شکلات ها را نخورید | تفاوت کاکائو و شکلات چیست ؟