سامیت نوآوری سلامت، نخستین پایگاه ملی برای همافزایی علم، صنعت و فناوری است
امیرحسین کارآگاه امروز (یکشنبه ۱۴ اردیبهشت) در نشست خبری نخستین رویداد تخصصی بینالمللی فناوریهای دارویی ایران (تکفارما ۲۰۲۵)، اظهار کرد: در کشور ما طی سالهای اخیر حرکتهایی در جهت توسعه نهادهای واسط مانند شتابدهندهها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری آغاز شده، اما این فعالیتها اغلب بهصورت جسته و گریخته و مستقل از یکدیگر بودهاند. آنچه امروز مطرح است، ایجاد همبستگی و همافزایی میان این نهادها با دانشگاه و صنعت در یک مسیر مشترک است.
وی افزود: هدف اصلی از برگزاری این سامیت، کاربردیکردن علم و انتقال آن به سطح جامعه است. بخش مهمی از تولید علم در دانشگاهها توسط اساتید برجستهای صورت میگیرد که با علوم نوین آشنایی دارند، اما همواره این دغدغه وجود دارد که چگونه میتوان این دانش انباشته را به شکل محصول و خدمت مفید درآورد.
کارآگاه ادامه داد: از سوی دیگر، دانشجویان نیز با صرف هزینههای بالا تربیت میشوند و باید تلاش کنیم حداکثر بهرهوری از توان علمی آنان برای پیشرفت کشور حاصل شود. در کنار این ظرفیتهای دانشگاهی، بازیگران دیگر اکوسیستم شامل صنایع دارویی و سلامت کشور و همچنین صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه هستند که هدف ما تجمیع و همراستاسازی این مجموعهها در قالب یک زیستبوم هماهنگ و اثرگذار است.
دبیراتاق اقتصاد سلامت با اشاره به اینکه سامیت سلامت یک فرصت ویژه برای این همگرایی است، گفت: این رویداد بهگونهای طراحی شده که همه بازیگران بتوانند با استفاده از شبکهسازی شکلگرفته در این پایگاه ملی به یکدیگر متصل شوند و نیازهای فناورانه، پژوهشی و سرمایهای خود را برطرف کنند.
وی با اشاره به طراحی ده بخش تخصصی در این رویداد، افزود: این بخشها با رویکرد تجاریسازی ایدهها و درگیر کردن بازیگران کلیدی اکوسیستم نوآوری طراحی شدهاند و هدف نهایی آن است که سهم علمی بالای کشور در سطح جهان، در عرصه فناوریهای نوآورانه و تولید محصولات دانشبنیان نیز تبلور یابد.
کارآگاه تأکید کرد: نخستین رویداد از یازدهم تا سیزدهم شهریور در تهران برگزار خواهد شد و رویداد دوم نیز از چهاردهم شهریور با بهرهگیری از تجربیات مرحله نخست آغاز میشود.
وی عنوان کرد: ما در مسیر توسعه اکوسیستم نوآوری سلامت نیازمند مشارکت و همدلی هستیم و این مسیر، فرآیندی مستمر خواهد بود.
در ادامه معاون پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تأکید بر ظرفیت بالای حوزه داروسازی کشور، گفت: با وجود پتانسیل بالای علمی و انسانی در این حوزه، تاکنون از همه ظرفیتها در زمینه فناوریهای دارویی استفاده نشده است.
حافظه صالحآبادی با اشاره به توانمندیهای دانشجویان داروسازی کشور، اظهار کرد: در حال حاضر آموزشهای باکیفیتی در این حوزه ارائه میشود، پایاننامههای متنوعی در حال انجام است و تحقیقات قابلتوجهی در حال اجرا است.
او ادامه داد: با اینحال در بخش فناوریهای دارویی هنوز آنطور که باید از ظرفیتها بهرهبرداری نشده است. در حالیکه پتانسیل علمی کشور در زمینه داروسازی بسیار بالا است، نیاز داریم این دانش وارد بستر تکنولوژی شود و از حالت تئوریک به کاربردی تبدیل شود.
صالحآبادی با اشاره به اهداف سامیت، تصریح کرد: این رویداد فرصت مغتنمی است برای عرضه ایدهها، حضور سرمایهگذاران و ایجاد پیوند میان علم و بازار. فعالان دارای ایده در حوزه دارویی میتوانند از طریق این سامیت وارد مسیر تجاریسازی شوند و با حمایتهای لازم، فناوریهای نوینی را عرضه کنند.
معاون پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: تیم اجرایی این رویداد متشکل از افراد متخصص، متعهد و باتجربهای است که در کنار یکدیگر تلاش میکنند، رویدادی درخور شأن کشور برگزار کنند.
انتهای پیام