سلامت > بهداشت

سروصدای فرودگاه و هواپیما به قلب آسیب می‌رساند



به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، اما یک مطالعه جدید می‌گوید که آنها احتمالاً نمی‌دانند که این همه غوغا می‌تواند به سلامت قلب آنها آسیب برساند.

محققان گزارش می‌دهند افرادی که در معرض سطوح بالای سروصدای هواپیما قرار می‌گیرند، ممکن است در معرض خطر بیشتر عملکرد ضعیف قلب قرار داشته باشند که خطر حمله قلبی، سکته مغزی و ضربان قلب نامنظم را افزایش می‌دهد.

بر اساس نتایج منتشر شده، ساکنانی که در نزدیکی فرودگاه‌های پر سر و صدا زندگی می‌کنند، ۱۰ تا ۲۰ درصد ساختار و عملکرد قلب بدتری نسبت به سایر افراد داشتند.

به‌طور خاص، عضله قلب آن‌ها در طول زمان سفت‌تر و ضخیم‌تر شده بود و باعث می‌شد این اندام در پمپاژ خون کارایی کمتری داشته باشد.

به گفته محققان، این نوع تغییرات در قلب می‌تواند خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را چهار برابر کند.

دکتر «گابی کپچر»، محقق ارشد و مدرس ارشد بالینی در مؤسسه علوم قلب و عروق دانشگاه کالج لندن، گفت: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که سر و صدای هواپیما می‌تواند بر سلامت قلب و به طور کلی سلامت ما تأثیر منفی بگذارد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۳۶۰۰ نفر که در نزدیکی فرودگاه‌های هیترو، گاتویک، بیرمنگام یا منچستر زندگی می‌کردند را تجزیه و تحلیل کردند.

این تیم اسکن MRI گرفته شده از قلب شرکت‌کنندگان را با برآورد سروصدای هواپیما که توسط سازمان هواپیمایی کشوری بریتانیا تهیه شده بود، مقایسه کرد.

به گفته محققان، صدای زیاد هواپیما به طور متوسط بیش از ۵۰ دسی بل در طول روز و ۴۵ دسی بل در شب تعریف شده است. این میزان بالاتر از ۴۵ دسی بل در روز و ۴۰ دسی بل در شب توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

به گفته شورای ملی پیری، خطر کم شنوایی از حدود ۷۰ دسی بل شروع می‌شود. یک مکالمه معمولی حدود ۶۰ دسی بل، یک ماشین ظرفشویی آرام با ۵۰ دسی بل، و صدای متوسط اتاق ۴۰ دسی بل را ثبت می‌کند.

محققان دریافتند افرادی که در معرض صدای بلند هواپیما قرار می‌گیرند، ۷ درصد افزایش توده قلب و ۴ درصد ضخامت قلب بیشتر و همچنین اختلال در عملکرد قلب دارند.

این تیم سپس این مشاهدات را با یک نمونه بزرگ‌تر از نزدیک به ۲۱۴۰۰ اسکن MRI مقایسه کرد تا ببیند چگونه تغییرات ساختاری مربوط به صدای هواپیما ممکن است بر سلامت قلب تأثیر بگذارد.

به طور کلی، محققان به این نتیجه رسیدند که فردی با نوع تغییرات ساختار قلب مرتبط با صدای هواپیما، چهار برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا ضربان نامنظم قلب قرار دارد.

کپچر افزود: «صدای هواپیما در شب بر کیفیت خواب تأثیر می‌گذارد که ممکن است عامل مهمی باشد که بر سلامت تأثیر می گذارد».

به گفته محققان، سر و صدای محیطی همچنین می‌تواند باعث فعال شدن بیش از حد پاسخ استرس «جنگ یا گریز» افراد شود و باعث افزایش فشار خون و کند شدن فرایند هضم شود. ترشح هورمون استرس کورتیزول می‌تواند باعث افزایش اشتها و افزایش وزن شود.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا