ضرورت افزایش توجه سیاستگذاران سلامت به رشته بیهوشی
همسو پزشکی: سید سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در اولین کنگره بینالمللی بیهوشی ترجمانی و اولین فنبازار بیهوشی که برگزار شد، با اشاره به چالشهای حوزه بیهوشی بر ضرورت حل آنها تاکید کرد.
به گفته رضوی نیروی انسانی، منابع فیزیکی و تجهیزات و وسایل، محدودیتها و وضعیت بیماران از جمله عوامل مؤثر بر حوزه بیهوشی است.
وی کمبود متخصص بیهوشی را یکی از مشکلات کشورهای جهان سوم عنوان کرد و گفت: در کشور ما بین ۴ تا ۵ نفر متخصص بیهوشی در ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت وجود دارد و از این نظر وضعیت کشور ما مناسب است.
وی با اشاره به وضعیت تجهیزات پزشکی مرتبط با بیهوشی، بر ضرورت نگهداشت و استفاده بهینه از این وسایل تاکید کرد.
رضوی همچنین با اشاره به حساسیت و اهمیت داروهای مربوط به حوزه بیهوشی، حرکت همگام با پیشرفتهای علمی در این حیطه را بسیار ضروری عنوان کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه وضعیت اقتصادی مردم در سلامت آنها بسیار اثرگذار است، به آثار منفی مراجعه دیرهنگام به پزشک در نتایج اعمال جراحی و عملکرد متخصصان بیهوشی اشاره کرد.
رضوی با بیان اینکه در تفکر سیاستگذاران سلامت اهمیت رشته بیهوشی باید مورد توجه قرار گیرد، خواستار ارتقای آگاهی عمومی نسبت به رشته بیهوشی و شناخت این رشته شد.
وی خواستار تقویت برنامههای آموزشی در رشته بیهوشی شد و گفت: باید برنامهریزیها به شکلی صورت گیرد که رشتههایی همچون، بیهوشی، اطفال و داخلی در اولویت سیاستگذاری های سلامت قرار گیرد و مهاجرت رشتهای و جابهجایی رشتهای از دیگر موضوعاتی بود که دکتر رضوی آن را به عنوان دیگر چالشهای جهان سوم عنوان کرد.
علی دباغ دبیر علمی اولین کنگره بینالمللی بیهوشی ترجمانی نیز در این کنگره درباره علم ترجمانی اظهار کرد: در دنیای امروز تلاش بر این است که تحقیقات بتواند مشکلات حوزههای مختلف از جمله حوزه سلامت را حل کند.
رئیس مرکز تحقیقات بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تحقیقاتی که بتواند مشکلات و چالشهای حوزه سلامت را حل کند علم نافع توصیف کرد.
وی بر اهمیت همگرایی تحقیقات حیطه نظام سلامت با هدف ارتقای کارآمدی پژوهشها، کاهش هزینههای پژوهش و حل مشکلات حوزه سلامت تاکید کرد.
دباغ همچنین با تاکید بر اهمیت تولید ثروت از پژوهش، افزود: امروز تحقیقاتی در دنیا حائز اهمیت هستند که بتوانند تولید ثروت کنند.
وی با بیان اینکه نیازمند بازنگری در پژوهشهای رشته بیهوشی هستیم، بر اهمیت کم کردن فاصله بین علوم پایه و علوم بالینی برای حل مشکلات نطام سلامت تاکید کرد.
دباغ با تاکید بر مفهوم علم نافع، نقش پررنگ هوش مصنوعی در تحقیقات مختلف از جمله حوزه بیهوشی را یادآور شد.
وی در ادامه به مباحث روز و پر تکرار علوم ترجمانی در دنیا، از جمله حوزه بیهوشی اشاره کرد و به تشریح مثالهایی در این حوزهها پرداخت.
یاسر عبدالزهرا الحجاج عضو هیئت علمی دانشگاه بصره، عضو هیئت علمی مطالعات جهان در دانشگاه تهران و رایزن فرهنگی عراق در ایران نیز در آئین افتتاح این گنکره حضور داشت.
وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره میتواند موجب تقویت ارتباطات بینالمللی در حوزه علم و افزایش تعاملات علمی شود، به ارائه آمار و توضیحاتی در خصوص وضعیت دانشجویان عراقی در ایران پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اولین کنگره بینالمللی بیهوشی ترجمانی همراه با اولین فنبازار تخصصی بیهوشی از سوم تا پنجم اردیبهشتماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است.
این کنگره پرداختن به دانش میانرشتهای بیهوشی و آخرین یافتههای مرتبط در بالاترین سطح را در دستور کار دارد و در فنبازار بیهوشی نیز بیش از ۳۰ عدد فنگفتار توسط صاحبان ایده مطرح و با کمک داوران بالینی، علوم پایه و افرادی که ایدهها را تجاریسازی میکنند ارزیابی میشوند و در نهایت برترینها معرفی خواهند شد.