ضرورت کنترل شدید فشار خون برای سالمندان
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان میدهد که افراد مسن نیز مانند افراد جوان از مصرف داروهایی برای پایین نگه داشتن فشار خون خود سود میبرند.
محققان در مجله کالج قلب و عروق آمریکا گزارش دادند که فشار خون سیستولیک زیر ۱۳۰، خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی را تا حدود ۲۶ درصد در میان افراد ۸۰ ساله یا بالاتر کاهش میدهد.
«یوان لو»، استادیار قلب و عروق در دانشکده پزشکی ییل کنتیکت، در مورد این مطالعه گفت: «ما دریافتیم افرادی که فشار خون زیر ۱۳۰ دارند کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و سکته هستند. فشار خون بالای ۱۴۵ با خطر بالاتر مرگ ناشی از مشکلات قلبی مرتبط بود.»
گروههای پیشرو سلامت قلب آمریکا دستورالعملهای فشار خون را در سال ۲۰۱۷ تشدید کردند و ۱۳۰ سیستولیک را بهعنوان عدد جدیدی تعیین کردند که بر اساس آن هر فردی میتواند مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شود. فشار خون سیستولیک فشار داخل رگهای خونی در طول ضربان قلب است.
پیش از آن، این آستانه برای افراد کمتر از ۶۵ سال ۱۴۰ و برای سالمندان ۶۵ سال و بالاتر ۱۵۰ بود.
با این حال، محققان در مقاله جدید خود گفتند: «شواهد مربوط به اهداف بهینه فشار خون برای بزرگسالان بالای ۸۰ سال محدود و در دستورالعملهای مختلف ناسازگار است».
“سوال کلیدی این است که آیا فشار خون باید به طور تهاجمی کاهش یابد یا رویکرد متعادلتر ایمن تر است؟ ” لو گفت: «برخی از مطالعات نشان میدهد که کاهش بیش از حد فشار خون ممکن است در افراد مسن مضر باشد.»
محققان خاطرنشان کردند که با توجه به این که بیماری قلبی بیش از ۸۵ درصد از افرادی که شانس رسیدن به ۸۰ سالگی را دارند را شامل میشود، یک سوال مهم است.
برای این مطالعه، محققان سوابق پزشکی نزدیک به ۱۶۰۰ نفر از افراد ۸۰ ساله و بالاتر را که بین سالهای ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۴ داروهای فشار خون دریافت کرده بودند، ارزیابی کردند و مرگ و میر را تا سال ۲۰۱۹ پیگیری کردند.
به گفته محققان، بیماری قلبی تقریباً نیمی (۴۶ درصد) از مرگ و میرهای این سالمندان را تشکیل میدهد.
اما نتایج نشان میدهد که نگه داشتن فشار خون سیستولیک زیر ۱۳۰ به طور مؤثر خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی را کاهش میدهد.
لو گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که درمان تهاجمی فشار خون بالا در بزرگسالان ۸۰ سال و بالاتر ممکن است مفید باشد، زیرا فشار خون سیستولیک زیر ۱۳۰ با کاهش خطر قلبی عروقی مرتبط است.»