طرز تهیه مرغ سوخاری رستورانی با سس و سیب زمینی سرخ کرده مخصوص
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: مرغ سوخاری از آن غذاهایی است که اگر با فوت و فن آن آشنا نباشید آن طور که باید ترد و خوشمزه نمی شود. در این مقاله با طرز مرینیت کردن مرغ سوخاری و فوت و فن های ترد شدن و رسپی رستورانی آن آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه اسنک مرغ ؛ فست فودی فوری و خوشمزه
مواد لازم
مرغ ۵۰۰ گرم
آرد ۵۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
مواد لازم برای مرینیت کردن مرغ:
تخمگشنیز ۱ قاشق چایخوری
اورگانو (یا آویشن) ۱ قاشق چایخوری
پودر پیاز ۱ قاشق چایخوری
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا شیرین ۱ قاشق چایخوری
فلفلسیاه ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱.۵ قاشق چایخوری
زنجبیل یکچهارم قاشق چایخوری
فلفلقرمز یک قاشق چایخوری
مواد ادویه سیبزمینی:
پودر پیاز ۱ قاشق چایخوری
جعفری خشک ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
مواد سس مخصوص:
مایونز ۷-۸ قاشق غذاخوری
خیارشور ۲ عدد متوسط
پوست لیمو یک قاشق چای خوری سرخالی
آب لیمو ترش دو قاشق غذاخوری
فلفل سیاه به میزان لازم
جعفری تازه ۲-۳ ساقه
طرز تهیه
ابتدا برای مزه دار کردن مرغ، ادویه های تخم گشنیز آسیاب شده، اورگانو، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا شیرین، فلفل سیاه، نمک، زنجبیل و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید.
برای ۵۰۰ کیلوگرم مرغ شامل دو عدد سینه بدون استخوان، یک تکه ران و سینه با استخوان، ۳ قاشق چای خوری سرپر از ادویه مخلوط بالا نیاز دارید. وقتی مرغ ها را به ادویه های بالا آغشته کردید کمی آب(حدود یک چهارم پیمانه) اضافه کنید و در ظرف را ببندید و خوب ظرف را تکان دهید تا ادویه ها به خورد مرغ برود. ظرف را در یخچال قرار دهید تا خوب مزه دار شود. می توانید تا ۲۴ ساعت هم در یخچال بماند البته نه بیشتر.
بعد از تایمی که مرغ استراحت داده شده، روغن را روی حرارت بگذارید تا داغ داغ شود. یک کاسه آب یخ با تکه های یخ هم آماده کنید و کنار دستتان باشد.
در این مرحله به ۵۰۰ گرم آرد هم نیاز داریم تا روکش مرغ نیز مزه دار شود که باید آن را با ۴۰ گرم از ادویه بالا ترکیب کنید.۴۰ گرم ادویه تقریبا معادل ۲ قاشق غذاخوری است. در آرد به اندازه دو قاشق چای خوری نمک بریزید و خوب مخلوط کنید. حالا باید مرغ ها را در آرد خوب بغلتانید. مرغ ها را در آرد با دست فشار دهید تا آرد خوب به مرغ بچسبد. سپس آنها را بردارید و در کاسه یخی که از قبل آماده کرده بودید بیندازید و بعد از ۱۰ ثانیه دوباره داخل کاسه آرد بیندازید و در آن بغلتانید. این کار باعث درست شدن یک خمیر دور مرغ می شود. حالا مرغ ها را در روغن با دمای ۱۸۰ بیندازید تا پفکی و سوخاری شود.
حواستان باشد زمان پخت مرغ بدون استخوان ۸ دقیقه و با استخوان ۱۲ دقیقه است. پس خوب است که یک تایمر پیش گاز بگذارید و اول مرغ های با استخوان را بیندازید و ۴ دقیقه بعد مرغ های بدون استخوان را، تا هم زمان با هم از روغن خارج کنید. مرغ های سوخاری ما آماده است و می توانید با سس مخصوص و سیب زمینی سرخ شده میل کنید. نوش جان.
تهیه سس مخصوص
۸ قاشق غذاخوری سس مایونز را ۲ عدد خیارشور متوسط رنده شده، فلفل سیاه و جعفری خرد شده و آب لیموترش مخلوط کنید و کمی پوست لیمو را رنده کنید تا عطر فوق العاده به سس داده باشید. سس را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
مزه دار کردن سیب زمینی
یک قاشق چای خوری پودر پیاز و جعفری خشک را با هم مخلوط کنید و کمی نمک و فلفل سیاه به آن بزنید. سیب زمینی ها را درشت خرد و در روغن با حرارت بالا سرخ کنید و ادویه را همان لحظه که داغ است روی سیب زمینی بپاشید و کنار مرغ سوخاری میل کنید. نوش جان.