زندگی > تغذیه و آشپزی

طرز تهیه نخود آب بدون گوشت یا لب لبی


همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: اگر به جنوب سفر کرده باشید قطعا نخودآب هایی که در کنار خیابان روی چرخ دستی فروخته می شود، دیده اید. با ورود غذاهای فرنگی به سفره ما ایرانیان،‌ مصرف غذاهای حاوی حبوبات کاهش یافته است درحالیکه همین نخودآب که همراه پیاز و ادویه پخته می شود، آنقدر خواص تغذیه ای دارد که اگر سایر استان ها به ارزش غذایی و درمانی آن پی ببرند، حتما آن را تهیه می کنند. امروز قصد داریم این غذای مقوی، مغذی و لذیذ را آموزش دهیم. برخی عرب زبانان به نخودآب، لب لبی یا نخودآب مُلَحَّم می گویند.

بیشتر بخوانید:

۲۹ ایده برای یک غذای ساده و ارزان

طرز تهیه نخود آب بدون گوشت یا لب لبی

مواد اولیه

نخود ۳ پیمانه
پیاز ۲ عدد
ادویه کاری، زردچوبه، فلفل سیاه، زیره سیاه، زنجبیل و پودر سیر، نمک، پودر لیموعمانی به میزان کم
آرد گندم یک قاشق غذاخوری
گلپر، سرکه، فلفل قرمز برای سرو
عصاره گوشت ۱ عدد

طرز تهیه

نخودها را از شب قبل خیس کنید تا نفاخ نباشد.

طرز تهیه نخود آب بدون گوشت یا لب لبی

دو عدد پیاز را نگینی خرد و در روغن تفت دهید. بعد از سبک شدن پیازها، نخودها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه ادویه کاری، زردچوبه، فلفل سیاه، زیره سیاه، زنجبیل و پودر سیر را به نخودها اضافه کنید و تفت دهید. سپس آب جوش اضافه کنید و درب زودپز را ببندید و اجازه دهید نخودآب به مدت یک ساعت بپزد.

وقتی نخودآب پخت نمک، عصاره گوشت و پودر لیموعمانی به آن اضافه کنید. حواستان باشد حتما تست نمک بگیرید. برای لعاب دار شدن نخودآب می توانید کمی آرد را با آب سرد مخلوط و به نخودآب اضافه کنید و اجازه دهید ده دقیقه دیگر روی حرارت بماند و سپس زیر آن را خاموش کنید. نخودآب ما آماده است و می توانید سرو کنید و با سرکه یا لیمو تازه، فلفل قرمز و گلپر نوش جان کنید.

طرز تهیه نخود آب بدون گوشت یا لب لبی



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا