طرز تهیه پوره سیب زمینی با تمام راز و رمزهای خوشمزگی آن
همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: پوره سیب زمینی در دسته غذاهای آسان و سریع است که زمان زیادی از شما نمیگیرد. به علاوه، شما می توانید از آن به عنوان یک غذای اصلی، پیش غذا، میانوعده یا حتی در کنار غذاهایی مانند استیک، شنسل مرغ و اسکالوپ استفاده کنید. خوبی این غذا این است که اکثر افراد، چه جوان و چه پیر، آن را دوست دارند.
جالب است بدانید پوره سیب زمینی برای اولین بار در انگلستان در غذاهایی مانند “شپردز پای” و “کاتج پای” مورد استفاده قرار گرفت که در خورش گوشت گاو یا گوسفند با سطحی از پوره سیب زمینی پوشانده میشد. بعدها از این پیش غذای خوشمزه در کنار استیک ها و دیگر غذاها مورد استفاده قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه سس پستو برای ساندویچ ، سالاد و پاستا
مواد اولیه
سیب زمینی ۵۰۰ گرم
کره ۳۵ گرم
شیر ۱.۵ – ۲ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
فلفل ۱/۴ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای درست کردن یک پوره خوشمزه باید دقت کنید که سیب زمینی های شما تازه باشد چرا که سیب زمینی مانده و جوانه زده روی طعم و کیفیت پوره تاثیرگذار خواهد بود. هر چه پوست سیب زمینی نازک تر و زردتر باشد برای پوره مناسب تر است.
سیب زمینی ها را با آب پز کنید. حتما دقت کنید که برای این غذا از سیب زمینی های کوچک و متوسط استفاده کنید. چرا که اگر از سیب زمینی های بزرگ استفاده کنید ممکن در حین پخت ترک بردارد و در آب باز شود و تمام طعم آن از دست برود. لذا سعی کنید از سیب زمینی های متوسط استفاده کنید و از همان ابتدا آنها را با آب سرد روی حرارت بگذارید و اصلا سیب زمینی را داخل آب جوش نیندازید چرا که احتمال ترک خوردنش بالا می رود. زمانی که آب جوش آمد زیر حرارت را کم کنید تا سیب زمینی ها با حرارت ملایم بپزد چرا که حرارت بالا باعث ترک خوردن سیب زمینی می شود.
وقتی سیب زمینی ها پخت پوست آن را بگیرید و تا داغ است آن را با پوره کن سیب زمینی له کنید و در انتها می توانید از لیسک هم کمک بگیرید که مطمئن شوید خوب له شده باشد.
یک قابلمه روی حرارت بگذارید و وقتی داغ شد کره را داخل آن بریزید و وقتی کره ذوب شد سیب زمینی را داخل آن بریزید و با لیسک خوب له کنید تا کره به خورد سیب زمینی برود. در ادامه فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید. اگر ظاهر غذا برایتان مهم است می توانید به جای فلفل سیاه از فلفل سفید استفاده کنید. البته فلفل سیاه عطر و طعم بهتری به پوره شما می دهد.
همچنان که قابلمه روی حرارت است، در ادامه کم کم شیر را به پوره اضافه کنید و با لیسک هم بزنید. میزان شیری که شما مصرف می کنید بستگی به نوع سیب زمینی شما دارد. بعضی سیب زمینی ها جذب رطوبت بیشتری دارند و ما می توانیمشیر بیشتری به پوره اضافه کنیم و بعضی سیب زمینی ها جذب کمتری دارند. در واقع هر چه بتوانیم شیر بیشتری به پوره اضافه کنیم خوشمزه تر خواهد شد. بعد از اضافه کردن شیر، پوره ما آماده است.
پوره سیب زمینی معمولا به صورت گرم سرو می شود. این غذا را معمولا در کنار غذاهایی که برنج ندارند و پروتئینی هستند استفاده می کنند.
اگر دلتان خواست پوره شما خوش رنگ تر شود می شود به مقدار خیلی کم به آن زعفران اضافه کنید.
همچنین می توانید به پوره سیب زمینی، سبزیجات تفت داده شده اضافه کنید و از آن به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی استفاده کنید.