طلاق مهمترین عامل ایجاد آسیبهای اجتماعی
همسو پزشکی: سیدجواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر این نکته که اعتقادی به تغییر مدیران بدون داشتن طرح و برنامه ندارد گفت: تغییرات زمانی رخ میدهد که به یقین برسیم طرحها و برنامهها با نفر جدید بهتر اجرا خواهد شد.
وی یکی از برنامههای اصلی سازمان بهزیستی را استفاده بیشتر از ظرفیتهای مردمی و تشکلها عنوان کرد و ادامه داد: معتقدم بهترین راهکار برطرف کردن ناترازیها در منابع و نیروی انسانی استفاده از ظرفیتهای مردمی است.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: به همین منظور توسعه کمی و کیفی تشکلها مطابق ۱۲ استراتژی اعلام شده در دستور کار قرار گرفته است. همچنین استفاده از ظرفیت نیروهای داوطلب در قالب شبکه داوطلبان باید در دستور کار قرار گیرد.
وی یادآور شد: ایجاد شبکه داوطلبان به جد در دستور کار قرار دارد و به زودی عملیاتی میشود. ضمن اینکه در طرح بهزیست محله میتوان از ظرفیتهای تشکلها، مردم و سایر دستگاهها در محلات با رویکرد فعال و در راستای توانمندسازی بهره ببریم. ما در بسیاری از مراکز منفعل هستیم یعنی منتظریم تا مردم به ما رجوع کنند در حالی که با رویکرد فعالانه ما باید به سراغ جامعه هدف برویم.
حسینی خاطرنشان کرد: اکنون خدمات دسترس پذیر شده است اما توانمند سازانه نیستند. توانمند سازانه به معنای مشارکت با مردم است نه برای مردم، مشارکت واقعی و تقاضامحور و نظام مند است.
وی با بیان اینکه مدارس باید تبدیل به کانون فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی شوند گفت: در این مدارس با استفاده از نیروها و تشکلهای داوطلب به آموزش سالمندان و سالمند یاران میپردازیم، همچنین آموزش پیشگیری از معلولیت و تابآوری در زندگی از جمله خدماتی است که میتوان ارائه کرد.
حسینی اضافه کرد: طلاق مهمترین عامل رقم خوردن آسیبهای اجتماعی است؛ با طلاق کودک و زن بی سرپرست تولید میشود و بار اضافی بر دوش بهزیستی میگذارد؛ لذا مداخله در طلاق یک اقدام مهم و اساسی است. اگر امروز بگویند یک آسیب انتخاب کنید که یک درجه کاهش یابد قطعاً طلاق را انتخاب میکنیم.