ظفرقندی: شیب نوزادان مبتلا به ایدز در کشور کاهشی است
همسو پزشکی: محمدرضا ظفر قندی، در وبینار روز جهانی ایدز، با تاکید بر اهمیت تشخیص و بیماریابی فعال در کنترل عفونت اچ آی وی، گفت: سالها قبل که رئیس دانشگاه بودم، سفری به آفریقای جنوبی داشتم و وضعیت شیوع ایدز را در آن کشور از نزدیک مشاهده کردم؛ وضعیت اسفناک بود، در بیمارستانها تقریباً تمام بیماران بستری، مبتلا به ایدز و کودکان مبتلا نیز پرشمار بودند. لذا، همان زمان با همکاری خانم دکتر محرز، تصمیم گرفتیم برای پیشگیری از انتقال ویروس به افراد جدید و ابتلاء به ایدز، تعاملات علمی را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه امروزه ایران در مقایسه با سایر کشورهای منطقه، در زمینه درمان و کنترل عفونت اچ آی وی و پیگیری بیماری، پیشرفتهای خوبی داشته است، افزود: آنچه بیشتر اهمیت دارد، «تشخیص» زودهنگام بیماری برای درمان و کنترل به موقع است تا بر اساس هدفگذاری شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، به اهداف ۹۰-۹۰-۹۰، یعنی ۹۰ درصد شناسایی، ۹۰ درصد درمان و ۹۰ درصد موفقیت در درمان، برسیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: در مورد درمان، بیش از هدفگذاریها پیش رفتهایم و در حال حاضر ۹۳ تا ۹۶ درصد موارد درمان موفقیتآمیز داشتهاند.
وی با تاکید بر اهمیت و نقش سواد سلامت در پیشگیری از بیماریها، بیان کرد: با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه، اطلاع رسانیها و فرهنگسازیها باید هوشمندانه و مستمر انجام شود.
وی گفت: اچ آی وی در ابتدا که شناسایی شد، همانند هیولایی افسارگسیخته، غیرقابل درمان مینمود، اما با تلاش بی وقفه دانشمندان و اساتید، این بیماری اکنون به قفس افتاده و قابل درمان شده است.
ظفر قندی اظهار کرد: در سالهای گذشته شیب نوزادان مبتلا به ایدز در کشور ما کاهشی بوده و این موضوع یکی از موفقیتهای کشور در حوزه کنترل ایدز محسوب میشود، به طوری که انتقال اچ آی وی از مادر به نوزاد، نزدیک به صفر است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: سواد سلامت، خط مقدم پیشگیری است و پس از آن، پیشگیری از ابتلاء و تشخیص به موقع و درمان بهنگام و مستمر، اهمیت دارد.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، وی با تاکید بر نقش تأثیرگذار رسانهها در ارتقای سواد سلامت جامعه، خاطرنشان کرد: باید ساختار شناسایی بیماران را با همکاریهای بین بخشی پیدا کنیم و در این زمینه باید کار جمعی صورت گیرد.