لایحه تغییر ساعت رسمی کشور بهصورت عادی بررسی میشود
بررسی دو فوریت لایحه اختیار دولت برای تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان در جلسه علنی امروز _چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در دستور مجلس قرار گرفت.
علاءالدین رفیعزاده اظهار کرد: این کار تا دو سال پیش هم در کشور اجرا میشد و تأثیر قابل توجهی داشت. طبق نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت درباره تغییر ساعت بتواند اجازه داشته باشد، میزان صرفهجویی از ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات روزانه خواهد بود که معادل توان تولید یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی است.
وی افزود: از سوی دیگر، تغییر ساعت رسمی کشور میتواند ضمن متناسب ساختن اوقات شرعی با زمان فعالیت روزانه افراد، هماهنگی لازم را با سبک زندگی هم داشته باشد. در کشور ما اوقات شرعی در فصول مختلف با تغییرات قابل ملاحظهای روبهروست، برای مثال ساعت اذان صبح تهران در فصل تابستان حوالی ساعت ۳ صبح است که این ساعت در شمال شرق کشور مثل مشهد مقدس حدود ساعت ۲:۳۰ صبح است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در این لایحه ما از مجلس تقاضای اجازه تصمیمگیری درباره ساعت کارمندان را داریم. تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل و نقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه اینها مهمتر است، این لایحه فرصتی به دولت میدهد که بتواند درباره سقف ساعت کاری و تعطیلات پنجشنبهها و در شرایط اضطرار، آلودگی هوا، ماه رمضان و موارد ویژه تصمیم بگیرد.
بعد از استماع دلایل رفیعزاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و اظهارات موافقان و مخالفان با ۱۰۴ رأی موافق، ۱۱۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر با دو فوریت آن مخالفت کردند، سپس یک فوریت این لایحه به رأی گذاشته شد که نمایندگان مجلس با ۱۱۴ رأی موافق، ۱۰۶ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر با آن مخالفت کردند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس بعد از مخالفت مجلس با یک و دو فوریت این لایحه گفت که بهصورت عادی بررسی میشود.