اجتماعی > سلامت

لزوم ممنوع شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه / برنامه کاهش اسیدهای چرب ترانس



دکتر احمد اسماعیل‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته، اظهار کرد: سیاست‌های تغییر پروفایل اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن‌ها در دهه‌های گذشته عملیاتی شده و به همین دلیل میزان اسیدهای چرب ترانس دریافتی نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است. 

وی درباره میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس گفت: پیش از این، بیش از ۴ درصد کل کالری دریافتی ایرانیان به دلیل پروفایل اسیدهای چرب ترانس از محل روغن‌های مصرفی تامین می‌شد. پس از تغییر پروفایل اسیدهای چرب ترانس روغن‌های خوراکی، میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور کاهش یافته اما با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. 

اهداف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش اسیدهای چرب ترانس

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اهداف سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با مصرف اسیدهای چرب ترانس توضیح داد: براساس ابلاغ سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در صنایع غذایی می‌بایست صفر درصد باشد اما در این زمینه موفق نبوده‌ایم. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با برنامه‌های خود درنظر دارد در مسیر هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی به صفر رساندن میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در صنایع غذایی گام بردارد. 

فرهنگ‌سازی به منظور کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس

اسماعیل‌زاده درباره برنامه‌های وزارت بهداشت به منظور کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس گفت: آموزش و فرهنگسازی کاهش مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه که از منابع اصلی دریافت اسیدهای چرب ترانس در خانواده‌ها هستند در دستور کار قرار داده‌ایم. 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه اصلاح پروفایل روغن‌های مصرف صنایع و صنوف غذایی از دیگر برنامه‌ها است، تصریح کرد: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با سازمان غذا و دارو و اتحادیه‌های فعال در حوزه عرضه محصولات غذایی به منظور بررسی امکان کاهش مصرف روغن خوراکی در تولید کیک، کلوچه و شیرینی جلسات متعددی برگزار کرده است.    

وزارت بهداشت متقاضی کاهش 3 درصدی اسیدچرب ترانس در صنایع غذایی

وی گفت: درنظر داریم میزان اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن‌های خوراکی مصرفی در صنایع و صنوف غذایی را کاهش دهیم و به همین منظور با سازمان استاندارد جلساتی برگزار کرده‌ایم. براساس آخرین دستورالعمل استاندارد، میزان چربی ترانس روغن‌های مصرفی در صنایع و صنوف غذایی می‌بایست کمتر از ۵ درصد باشد. وزارت بهداشت، متقاضی کاهش ۳ درصدی اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن‌های مصرفی صنایع غذایی است و این میزان می‌بایست به کمتر ۲ درصد برسد.

تلاش برای تحقق اهداف سازمان جهانی بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: اگر میزان اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع و صنوف غذایی کاهش یابد، میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور کاهش می‌یابد.

لزوم ممنوع شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو در نظر دارد که مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در صنایع غذایی ممنوع شود. مشکلاتی از نظر اجرایی در ارتباط با ممنوعیت مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در کارخانه‌ها وجود دارد. اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌یافته‌ایم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا