ماجرای «پزشک نماها» و صورتهای زخمی!
به گزارش خبرنگار مهر، گرایش به زیبایی پوست و مو به ویژه نقاط مختلف صورت، باعث شده تا شاهد افزایش مراجعات به مطبهایی باشیم که با پزشک قلابی به صورت افراد آسیب میزنند و دست آخر با پرداخت جریمه نقدی، پرونده بسته میشود.
متأسفانه یکی از آسیبهای گردش در فضای مجازی، آشنا شدن با سایتها و افرادی است که «خودِ» واقعی خودشان را معرفی نمیکنند و به دروغ، از القاب و صفتهایی بهره میبرند که بتوانند عدهای را فریب بدهند و درآمدی برای خود کسب کنند. در این بین، حوزه سلامت نیز از این آسیبها مصون نیست و امروزه شاهد افزایش تبلیغات پوست و زیبایی در فضای مجازی هستیم. تبلیغاتهایی که شاید تعداد کمی از آنها واقعی باشند و مابقی، گول زدن مردم است.
واکنش پلیس فتا
متأسفانه پدیده شوم پزشک بلاگرها یا پزشک نما و افرادی که در فضای مجاری وجهه پزشکان را خدشه دار میکنند، خیلی زیاد شده است. از همین رو، یکی از توقعات مردم از پلیس، برخورد با این قبیل تخلفات در فضای مجازی است.
بنابر اعلام پلیس فتا، غالب این تخلفات مربوط به حوزه زیبایی و پیکرتراشی است و افراد سودجویی هستند که اصلاً پزشک نیستند و صرفاً تبلیغات انجام میدهند و اصطلاحاً بیماران را شکار میکنند و در مطبهای غیرمجاز جراحی انجام میدهند که باعث به خطر افتادن جان افراد میشوند.
برخورد دستگاه قضائی با تخلفات پزشکی
سعید احمدبیگی سرپرست دادسرای ویژه جرایم پزشکی تهران گفت: هرگونه مداخله در امور پزشکی جرم محسوب میشود و پزشکنماها در نوبت اول تا ۵۸۰ میلیون تومان جریمه میشوند و در صورت تکرار، جریمه ۲ برابر خواهد شد.
تبلیغات فریبنده پزشک نماها
پزشکنماها با تبلیغات فریبنده و همچنین انتشار اطلاعات نادرست در فضای مجازی به خصوص در پلتفرمهایی مثل «اینستاگرام» میتوانند آسیبهای جدی به سلامت مردم وارد کنند.
خیلی از افراد تصور میکنند هر کسی که در صفحه شناسنامه اینستاگرام خود نوشت «پزشک» یا همین که چند محتوا در حوزه پزشکی و جراحی و زیبایی تولید کرد، کافی است و دیگر درباره فردی که قرار است پیش او بروند، هیچ جستجو و پرسش و راستیآزمایی نمیکنند. در حالیکه مثلاً برای انجام کارهای زیبایی حتی بوتاکس هم که همه فکر میکنند خیلی ساده و آسان است، شما باید جستجو کنید و ببینید آیا آن فرد پزشک است، آیا نامش به عنوان پزشک در سازمان نظام پزشکی ثبت شده و آیا پروانه کار دارد.
تبلیغات این افراد در اینستاگرام تا حدی فریبنده و پر زرق و برق است که بخش قابل توجهی از اقشار جامعه را مجاب میکند که پول خرج کنند و حتماً فلان کار را در مطب یا کلینیک آنها انجام دهند. درحالیکه یک پزشک واقعی هیچ وقت به دروغ تبلیغ نمیکند و کار خود را بزرگتر از آنچه که هست، نشان نمیدهد.
توصیههای سازمان نظام پزشکی به مردم
بنابر اعلام سازمان نظام پزشکی، افرادی که تحصیلات مرتبط با نظام سلامت ندارند و در دانشگاههای علومپزشکی یا دانشگاههای مرتبط با حوزه سلامت که شایستگی تدریس و پرورش افراد را دارند، تحصیل نکردهاند اما به حوزه طبابت ورود کردهاند؛ جزو افراد غیرمجاز محسوب میشوند.
اگر علیه افراد غیرمجاز در ارتباط با ورود به مداخلهگری در حوزه سلامت شکایتی مطرح شود و اسنادی مبنی بر ورود افرادی از آنها در دسترس باشد و سبب آسیب یا کلاهبرداری شود، سازمان تعزیرات حکومتی، جرایمی در نظر گرفته است.
افرادی که به صورت غیرمجاز به حوزه سلامت ورود کردهاند، مبلغ ۵۸۰ میلیون تومان برای بار نخست جریمه میشوند. نرخ جریمه پزشکنماها برای دومینبار نیز یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان است.
ماجرای پزشک نماها و صورتهای خط خورده
امروزه بیشترین اعمال زیبایی بر روی صورت انجام میشود و ما میدانیم که صورت، حساسترین نقطه بدن است که اگر یکی از اجزای آن آسیب ببیند و دستخوش تغییری شود که منجر به زشتی چهره شود؛ میتواند تبعات ناگواری برای فرد به همراه داشته باشد که مهمترین آن، آسیبهای روحی و روانی ناشی از زشت شدن چهره است. بنابراین، مراقب تبلیغات دروغین در فضای مجازی باشید و گول پزشک نماها را نخورید.
قطعاً فضای مجازی محیط امن و قابل اعتمادی برای کسب اطلاعات در خصوص درمانگران نیست. به همین دلیل توصیه میشود مردم به مطالب منتشر شده در این فضا اعتماد نکنند. با توجه به اینکه برخی از پلتفرمها تابع قوانین کشور نیستند، قاعدتاً از استانداردهای وزارت بهداشت هم تبعیت نمیکنند و باعث آسیب به سلامت عمومی جامعه خواهند شد.