مبتلایان به سنگ کلیه، مکملهای کلسیم مصرف نکنند
همسو پزشکی: دکتر محمد علی زرگر با بیان این که ایران با وجود داشتن متخصصان متبحر در رشته بیماریهای مجاری ادراری در منطقه رتبه برتر را داراست، گفت: با وجود یکهزار و ۴۰۰ اورولوژیست و ۲۰۰ رزیدنت اورولوژی در کشور تمامی بیماریهای حوزه مجاری ادراری در کشور قابل درمان هستند و نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور نیست.
مبتلایان به سنگ کلیه مکملهای کلسیم مصرف نکنند
زرگر با بیان اینکه مبتلایان به سنگهای کلیوی نباید مکملهای کلسیم مصرف کنند، در عین حال گفت: کمبود پروتئین در کودکان از علل ابتلا به سنگ مثانه است. تغذیه سالم و پرهیز از غذاهای آماده از بروز سنگ های مثانه در کودکان جلوگیری خواهد کرد.
وی گفت: همچنین ۵۰ درصد از افراد کیست کلیه دارند که بیماری خطرناکی نیست.
او با بیان اینکه زنان ممکن است از ۴۰ سالگی دچار مشکلات لگن و بیاختیاری ادرار شوند، گفت: این درحالسیت که بسیاری از آنها علل ابتلا به این عارضه را نمیدانند و باید به اورولوژیست مراجعه کنند.
احتمال ابتلای ۶.۶ درصدی جمعیت کشور به سنگ کلیه
در ادامه دکتر امیرحسین کاشی- دبیرعلمی بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران گفت: مطالعات ملی نشان میدهد که ۶.۶ درصد از جمعیت کشور احتمال ابتلا به سنگ کلیه دارند و ۲.۲ درصد به این عارضه مبتلا هستند.
وی افزود: هر چند ایران روی کمربند سنگ کلیه قرار دارد، اما شیوع این بیماری در ایران بر اساس مطالعات اخیر انجام شده جهانی، چندان بالا نیست.
کاشی در مورد تاثیر آب شرب مصرفی در ابتلا به سنگ کلیه گفت: مهم ترین توصیه در جلوگیری از بروز سنگ کلیه، افزایش مصرف آب است که مصرف روزانه ۲.۵ تا ۳ لیتر توصیه میشود.
بنابر اعلام روابط عمومی جامعه اورولوژی ایران، کاشی از ارایه جدیدترین دستاوردها در زمینه هوش مصنوعی و کنسرژنومیکس در بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران که ۲۳ تا ۲۶ اردیبهشت ماه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، خبر داد و گفت: جدیدترین درمانهای سرطان در حوزه مجاری ادراری از دیگر مباحث این کنگره چهار روزه را تشکیل می دهد.
وی با اشاره به اینکه این کنگره بزرگترین گردهمایی اورولوژیستهای کشور است، تصریح کرد: این کنگره فرصت مناسبی را برای تبادل اطلاعات میان متخصصان داخل و خارج از کشور فراهم خواهد آورد.
انتهای پیام