بهداشت و درمان

مصرف آنتی بیوتیک در ایران بالاتر از استاندارد جهانی است



مریم تاج آبادی ابراهیمی، از صرفه جویی ۲۰۰ میلیون دلاری با تولید محصولات پروبیوتیک در کشور خبر داد و گفت: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بین‌المللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.

رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: ایران بزرگ ترین مصرف کننده آنتی بیوتیک است که از استاندارد جهانی بالاتر است و بسیاری از بیماران به دلیل مصرف آن دچار عفونت می‌شوند در حالی که مصرف محصولات پروبیوتیک باعث مقابله این عفونت‌ها می‌شود.

وی اظهار داشت: استفاده از محصولات پروبیوتیک مهمترین عامل پیشگیری کننده از عفونت‌های ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها است و باعث کاهش هزینه‌های سلامت می‌شود.

تاج آبادی ابراهیمی تاکید کرد: با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش می‌رود، خطر ابتلاء به برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش می‌یابد، در حالی که مصرف محصولات پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلاء به این بیماری‌ها تأثیرگذار است.

وی با تاکید بر اینکه ارتقا آگاهی مردم در مورد مصرف محصولات پروبیوتیک ضروری است، گفت: در حال حاضر دنیا بر روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایه گذاری می‌کند زیرا هر روز مشاهده می‌شود که فواید زیادی به طور مثال در درمان دیابت، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب، برخی سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی – عروقی، اختلالات رفتاری، سلامت دهان و دندان و غیره دارد.

تاج آبادی ابراهیمی گفت: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو می‌تواند ثمرات مفیدی را برای سلامت جامعه داشته باشد.

وی ادامه داد: مقوله‌ای که در زمینه محصولات پروبیوتیک بسیار مطرح بوده کاربرد آنها در حوزه دامپروری و آبزیان با هدف ارتقا سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در برابر انواع ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها است.

رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: ضروری است محصولات دام، طیور و آبزیان به صورت غنی شده مورد استفاده انسان‌ها قرار گیرد، به این صورت که برای مصرف محصولات بسته بندی شده پروبیوتیک به شیر و غیره افزوده شده و افراد جامعه از فواید آن بهره مند شوند.

تاج آبادی ابراهیمی با تاکید بر مصرف منطقی مکمل‌ها گفت: مکمل‌های پروبیوتیک نیز موجود بوده که افراد می‌توانند با توجه به نیاز بدنشان آنها را استفاده کنند.

وی با اشاره به ششمین کنگره بین المللی محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند که اول تا سوم اسفندماه برگزار می‌شود، گفت: در این کنگره نگاه ویژه ای به بحث مقاومت‌های آنتی بیوتیک داریم که با حضور کارشناسان و اساتید از کشورهایی مانند استرالیا و چین بحث و تبادل نظر می‌شود.

در ادامه، محمود مقتداتی عضو سندیکای تولید کنندگان محصولات پروبیوتیک کشور گفت: پروبیوتیک ها در کشور بعد از سال‌ها تحقیقات، بازار خوبی دارد اما هنوز به جایگاه اصلی در منطقه دست نیافته زیرا در کشورهای پیشرفته میان مردم شناخته شده تر است و بیشتر مصرف می‌شود.

وی افزود: ایران به عنوان تولید کننده محصولات پروبیوتیک قابل رقابت با محصولات اروپایی است و از لحاظ قیمتی هم مناسب‌تر بوده و ضروری است به بازارهای منطقه‌ای ورود پیدا کنیم.

مقتدایی تصریح کرد: اکنون سه شرکت تولیدی مواد اولیه محصولات پروبیوتیک در کشور فعالیت دارند و علاوه بر تولید داخل، می‌توانند کشورهای منطقه را هم پوشش دهند.

در ادامه وحید مفید عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: یک سری از غذاها (غذاهای فراسودمند) ارزش تغذیه‌ای بالایی دارند که محصولات پروبیوتیک ها جزو آنها بوده و برای سلامتی بسیار مفید هستند.

دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: فرهنگ سازی مصرف محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در جامعه بسیار ضروری است و باید اطلاع رسانی در مورد فواید مفید این غذاها گسترش یابند زیرا تحقیقات زیادی بر روی محصولات در کشور شده و ارزش بالایی غذایی آنها ثابت شده است.

مفید تاکید کرد: در کنگره امسال ۴۵۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر داریم و کارگاه‌های آموزشی نیز برگزار می‌شود.



منبع:خبرگزاری سلامت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا