مواد غذایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن
احمد اسماعیل زاده مدیر کل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر اهمیت تغذیه در کاهش استرس و بهبود سلامت روان اشاره کرد و گفت: گنجاندن میوهها، سبزیجات و منابع غذایی گیاهی در رژیم روزانه، به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید، میتواند به کاهش استرس و کنترل اشتها کمک کند. همچنین، امگا ۳ که در روغنهای گیاهی، ماهی و غذاهای دریایی یافت میشود، نقش مؤثری در کاهش استرس و کنترل وزن دارد.
وی افزود: برای تقویت سیستم ایمنی، مصرف آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها، سبزیجات و حبوبات، کاهش مصرف نمک، قند و چربیهای مضر ضروری است. هرچه این مواد را کمتر مصرف کنیم، سیستم ایمنی قویتری خواهیم داشت.
تغذیه مناسب راهی برای مقابله با آلودگی هوا
وی در مورد تغذیه مناسب در شرایط آلودگی هوا، گفت: نوشیدن مایعات و آب به میزان کافی در اولویت است. مصرف میوهها و سبزیجات به دلیل آنتیاکسیدانهای فراوان، ماهی به دلیل امگا ۳، حبوبات و حداقل ۲ تا ۳ واحد لبنیات در روز توصیه میشود.
مدیر کل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: افرادی که به دلیل فعالیت روزانه بالا به دنبال افزایش انرژی هستند، بهجای مصرف بیشازحد قهوه و شکلات، بهتر است رژیم غذایی متنوعی شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات، پروتئینها و لبنیات داشته باشند. همچنین، کاهش وزن تدریجی و تأمین مواد مغذی موردنیاز بدن از طریق تغذیه سالم میتواند خستگی را کاهش دهد. در صورت ادامه احساس کرختی، بررسی کمبودهای تغذیهای و مصرف مکملهای موردنیاز ضروری است.