سلامت > تغذیه

نظارت بر ایمنی غذا باید از مزرعه تا سفره ادامه یابد



به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، نقی شهابی مجد، در همایش مدیران نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی، با اشاره به اهمیت راهبردی حوزه غذا در تأمین سلامت جامعه، بر لزوم بازنگری در سیاست‌های حمایتی از تولید داخل تأکید و تصریح کرد: کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه تنها با حمایت هدفمند از تولیدکنندگان داخلی، ارائه تسهیلات مالی و مالیاتی، آموزش بهره‌برداران و بهبود زیرساخت‌های پشتیبانی محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه نظارت بر کیفیت و ایمنی غذا باید در تمام مراحل زنجیره تأمین تا لحظه مصرف ادامه داشته باشد، افزود: به‌کارگیری چک‌لیست‌های نظارتی در حمل‌ونقل و انبارداری، آموزش کشاورزان در استفاده ایمن از نهاده‌ها، و تعامل با نهادهای بین‌المللی مانند WHO و FAO نقش مؤثری در تضمین سلامت اقلام غذایی دارند.

شهابی مجد یکی از الزامات تسهیل دسترسی مردم به مواد غذایی سالم را به‌روزرسانی فرآیندهای واردات دانست و گفت: حذف موانع اداری، تفویض اختیارات به دانشگاه‌های علوم پزشکی، ارتقای سامانه‌های موجود و توسعه توافق‌نامه‌های دوجانبه با کشورهای همسایه از اقدامات کلیدی برای بهبود واردات اقلام ضروری است.

وی همچنین بر ضرورت جذب سرمایه‌گذاری در زنجیره تأمین غذا، تأکید و تصریح کرد: فراهم کردن زمینه استفاده از ظرفیت‌های بومی، مشوق‌های مالیاتی، معافیت‌های گمرکی و ایجاد زیرساخت‌هایی نظیر مناطق ویژه اقتصادی و پارک‌های صنعتی، از جمله اقداماتی است که می‌تواند سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را جذب کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا