اخبار سلامت و پزشکی > پزشکی

نقش محوری داروهای ضد چاقی در آینده اقتصاد جهان


همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: با افزایش نرخ جهانی چاقی و افزایش آگاهی از خطرات سلامت مرتبط از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی و برخی سرطان‌ها، تقاضا برای داروهای موثر ضد چاقی افزایش یافته است. علاوه بر این، با تاکید روزافزون بر مدیریت طولانی مدت چاقی، بازار داروهای ضد چاقی به طور قابل توجهی رشد می‌کند، بنابراین فرصت‌های قابل توجهی را برای ذینفعان در سال‌های آینده ارائه می‌دهد.

به گزارش گلوب نیوز وایر، پیش بینی می‌شود که بازار جهانی داروهای ضد چاقی از ۱۲.۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۴.۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۵ با ۲۱.۱ درصد نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) افزایش یابد.

آینده متعلق به داروهای تزریقی است

بازار توسط داروهای آگونیست GLP-۱، مولکول‌های کوچک و بیولوژیکی که عمده‌ترین آن‌ها سماگلوتید (Semaglutide) و تیرزپاتید (Tirzepatide) هستند، اشباع خواهد شد. [داروهای جدید دیابت و لاغری چطور عمل می‌کنند؟] آمریکای شمالی با ۶۰ درصد از سهم بازار تسلط دارد، در حالی که تا سال ۲۰۳۵ انتظار می‌رود داروهای تزریقی ۸۵ درصد از بازار را به خود اختصاص دهند. بازیگران برتر این عرصه عبارتند ازشرکت‌های مطرح داروسازی «نوو نوردیسک» (Novo Nordisk) ، «الی لیلی» ( Eli Lilly) ، فایزر (Pfizer)، «آسترا زنکا» (AstraZeneca)، و «روشه»( Roche) که بر مکانیسم‌های دارویی نوآورانه و مشارکت برای گسترش مجموعه‌های ضد چاقی تمرکز دارند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، چاقی پنجمین علت مرگ و میر در سراسر جهان است. به منظور مهار این نگرانی فزاینده، داروهای مختلفی در حال حاضر در بازار موجود است یا در مراحل مختلف توسعه در حال بررسی هستند.

از داروهای ضد چاقی چه می‌دانیم؟

نقش محوری داروهای ضد چاقی در آینده اقتصاد جهان

داروهای ضد چاقی، که به عنوان داروهای کاهش وزن نیز شناخته می‌شوند، شامل چندین درمان دارویی هستند که به طور خاص برای کمک به افرادی طراحی شده‌اند که هدفشان مدیریت چاقی و درمان نگرانی‌های مرتبط با آن، مانند دیابت شیرین و اختلالات قلبی عروقی است. این داروها از طریق مکانیسم‌های مختلفی از جمله سرکوب اشتها، مهار جذب چربی و افزایش سرعت متابولیسم عمل می‌کنند. انتخاب داروهای ضد چاقی مناسب با توجه به مشخصات هر بیمار، با در نظر گرفتن بیماری‌های همراه و خطرات احتمالی برای عملکردهای متابولیک در نظر گرفته می‌شوند. علاوه بر این، توسعه ترکیبات جدید همراه با پیشرفت‌های مداوم در فرمولاسیون و سیستم‌های تحویل دارو، منجر به ظهور داروهای ضد چاقی موثرتر وایمن‌تر شده است.

آمار کلیدی از بازار داروهای ضد چاقی

گزارش سازمان بهداشت جهانی به بررسی وضعیت فعلی بازار ضد چاقی می‌پردازد و فرصت‌های بالقوه رشد در این صنعت را شناسایی می‌کند. نکات کلیدی این گزارش عبارتند از:
در حال حاضر، نزدیک به ۲۲۵ دارو برای مدیریت چاقی به بازار عرضه شده. حدود ۵۰ درصد از این موارد را می توان از راه خوراکی تجویز کرد بخش قابل توجهی معادل ۷۰ درصد بازیگران بزرگ داروسازی به منظور گسترش مجموعه داروهای ضد چاقی خود وارد شراکت های مختلفی شده‌اند. اکثر این مشارکت‌ها (حدود ۳۰ درصد) قراردادهای تحقیق و توسعه بودند

پیش بینی می‌شود بازار داروهای ضد چاقی با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) ۲۱.۱ درصد تا سال ۲۰۳۵ رشد کند. انتظار می‌رود آمریکای شمالی تا سال ۲۰۳۵ بیشترین سهم (حدود ۶۰ درصد) از بازار را به خود اختصاص دهد

در حال حاضر، داروهای ضد چاقی با اثر مرکزی بر بازار تسلط دارند. به ویژه، انتظار می‌رود که داروهای تزریقی تا سال ۲۰۳۵ بیشترین سهم بازار معادل ۸۵ درصد را به خود اختصاص دهد.

بیشتر بخوانید:

  • این داروهای جدید، هزینه خورد و خوراک را کم کرد
  • سودمندی‌ داروهای جدید و محبوب



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا