همکاری ۴۰۰ مرکز غیردولتی با سازمان بهزیستی کردستان/ خبرنگاران مددکاران اجتماعی سازمان بهزیستی هستند
به گزارش خبرگزاری سلامت (طبنا) از کردستان، حسین رسولی در جمع خبرنگاران کردستان ضمن گرامیداشت هفته بهزیستی اظهار کرد:سازمان بهزیستی یک سازمان مردمی است و بدلیل تعدد خدمات و وظایف به تنهایی نمیتواند عملکرد مطلوبی داشته باشد و همواره نیازمند حضور مردم و رسانه ها و تشکل های غیردولتی است.
رسولی ضمن تشکر از زحمات مستمر رسانه های استان در پوشش اخبار سازمان گفت: رسانه ها مددکاران اجتماعی سازمان هستند و با توجه به اینکه مشکلات حوزه مددجویان را به سازمان منعکس میکنند بخشی از بدنه سازمان محسوب شده و نقش عمده ای در خدمات به مددجویان ایفا می کنند.
وی ضمن اشاره به تاریخچه سازمان بهزیستی تصریح کرد: ۵۴ مأموریت و ۱۷۰ برنامه در حوزههای اجتماعی، توانبخشی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد با رویکرد تقاضامحور و انسان محور در استان توسط سازمان بهزیستی انجام میگیرد.
رسولی با اشاره به تعداد مستمری بگیران بهزیستی در کردستان گفت: ۳۹ هزار و ۸۸۰ خانوار مستمری بگیر تحت پوشش بهزیستی کردستان است و شاهد افزایش ۱۰ درصدی خانوادههای تحت پوشش شد. سالجاری هستیم.
وی به برقراری فعالیت پرستاری برای معلولان اشاره کرد و گفت: ۳ هزار و ۱۳۵ نفر از معلولان از خدمات حق پرستاری برخوردارند که این رقم از افزایش ۴۳ درصدی نسبت به سال قبل برخوردار است.
وی با اشاره به افزایش چهل درصد مستمری مستمری بگیران بهزیستی اضافه کرد: این مستمری از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برای یک نفر آغاز میشود.
مدیرکل بهزیستی کردستان به تحت پوشش قرار گرفتن خانوادههای دارای چند قلو پرداخت و گفت: چندقلوهایی که تحت پوشش بهزیستی باند تا شش سالگی از خدمات این سازمان برخوردار میشوند.
وی بیان کرد: ۷۷ درصد جامعه ما دهکهای اول تا سوم جامعه هستند که از لحاظ معیشتی در کف جامعه هستند و کسانی که جزو دهکهای بالای سوم هستند از تمکن مالی برخوردار هستند.
رسولی تصریح کرد: ۳۵ هزار و ۳۹۵ معلول در کردستان شناسایی شدهاند که ۴۸ درصد آنها دارای معلولیت شدید و خیلی شدید مابقی دارای معلولیت متوسط و خفیف هستند.
۱۵۴۸ خانوار کردستان دارای چند معلول هستند
مدیرکل بهزیستی کردستان اضافه کرد: هزار و ۵۴۸ خانوار دارای چند معلول در استان وجود دارند که براساس نوع معلولیتی که دارند سازمان بهزیستی به آنها خدمات ارائه میدهد.
رسولی به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان پرداخت و گفت: بهداشت، مسائل درمانی، استخدام معلولان، برقراری معیشت و حق پرستاری و مناسبسازی در این قانون ذکر شده است که اجرای آن میتواند به رفع بسیاری از مشکلات خانوارهای دارای معلول بینجامد.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه اجتماعی خدمترسانی به خانوارهای خودسرپرست و ایتام در حدود ۵ هزار و ۷۸۰ نفر تحت پوشش هستند.
وی به خانههای شبانه روزی فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست پرداخت و گفت: ۱۴ مرکز در استان وجود دارد که از سه سال تا ۱۸ سال در ۱۳ مرکز و یک مرکز شیرخوارگاه در مجموع با جمعیت ۱۲۳ نفر را تحت پوشش قرار دادهاند.
مدیرکل بهزیستی کردستان به وجود ۸۴ مرکز مشاوره در استان پرداخت و افزود: این مراکز به موضوعات طلاق، تحصیلی، تربیتی و مشکلات خانوادگی و سالمندی میپردازد و مشاورههایی به مراجعان ارائه میدهد.
ارائه ۲۵۰ ویلچر برقی به معلولان تحت پوشش بهزیستی کردستان
رسولی اضافه کرد: مسائل کمک توانبخشی به عنوان یکی از نیازمندیهای گروه معلولان در استان مورد توجه است که تحویل ویلچر به معلولان از جمله اقدامات این بخش است و سال گذشته ۲۵۰ ویلچر برقی به معلولان تحویل داده شد.
وی افزود: تأمین مسکن از نیازهای خانوادههای دارای معلول است که هفت هزار و ۲۰۰ خانوار در استان فاقد مسکن هستند و ۵۱۸ خانوار دارای خانوارهای دارای دو و چند معلول هستند.
وی با بیان اینکه امسال متعهد شدهایم که در صورت تأمین آورده خانواده معلول ۱۴۵ واحد مسکونی را برای آنها احداث کنیم. گفت: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به معلولان نیز از دیگر اقدامات سازمان بهزیستی در استان محسوب میشود.
رسولی تصریح کرد: سال گذشته اشتغال ۲ هزار و ۹۷ نفر تعهد سازمانی بود که توانستیم در بحث اشتغال خانوادههای تحت پوشش به تعهدات خود عمل کردیم.
مدیرکل بهزیستی کردستان با اشاره به اینکه درمان معتادان متجاهر نیز بخشی دیگر از اقدامات بهزیستی است، گفت: فعالیت اورژانس اجتماعی نیز از دیگر اقدامات بهزیستی استان است که مداخله در بحران در قالب خط تلفن ۱۲۳ و تیمهای سیار را انجام میدهند.
وی به مراکز مثبت زندگی و نقش آنها در استان پرداخت و گفت: سازمان بهزیستی با توسعه این مراکز پروندههای مددجویان تحت پوشش را به این مراکز واگذار کرد تا پل ارتباطی بین مددجویان و سازمان بهزیستی باشند.
توسعه مراکز غیردولتی و جذب خیرین برای حمایت از مددجویان، از دیگر مواردی بود که مدیرکل بهزیستی کردستان به آن پرداخت.
وی گفت: آزمون استخدام معلولان پایان سال ۱۴۰۲ برگزار شد و در حال حاضر دستگاهها در حال بکارگیری و جذب این افراد هستند.