سلامت > بهداشت

واکسن کرونا جان بیماران کلیوی را نجات می‌دهد



به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، طبق یافته‌های منتشر شده، بیماران کووید واکسینه نشده‌ای که آسیب کلیوی آنها به اندازه‌ای شدید است که نیاز به دیالیز دارند، تقریباً سه برابر بیشتر از بیماران واکسینه شده در برابر ویروس کرونا در بیمارستان جان خود را از دست می‌دهند.

دکتر «نیلوفر نوبخت»، محقق ارشد و دانشیار بالینی علوم بهداشتی در بخش نفرولوژی در دانشکده پزشکی دیوید گفن در کالیفرنیا، گفت: «واکسن کووید ۱۹ یک مداخله مهم است که می‌تواند احتمال بروز عوارض ناشی از عفونت کووید ۱۹ را در بیماران بستری شده با آسیب‌های حاد کلیوی کاهش دهد.»

وی در یک بیانیه خبری گفت: «مهم است که افراد در مورد مزایای واکسیناسیون کووید ۱۹ با پزشک خود صحبت کنند، زیرا این امر می‌تواند احتمال نیاز به دیالیز را کاهش دهد، که می‌تواند به شدت بر کیفیت زندگی بیماران تأثیر بگذارد و منجر به عوارض بیشتر از جمله مرگ شود.»

محققان در یادداشت‌های پیش‌زمینه گفتند که تا ۴۶ درصد از افرادی که به دلیل کووید در بیمارستان بستری می‌شوند، از آسیب حاد کلیوی رنج می‌برند و برخی از آنها برای بهبودی کلیه‌هایشان از آسیب‌های مرتبط با عفونت، نیاز به دیالیز دارند.

برای مطالعه جدید، محققان حدود ۳۵۰۰ بیمار بستری شده به دلیل کووید را بین مارس ۲۰۲۰ و مارس ۲۰۲۲ پیگیری کردند.

حدود ۴۸٪ از بیماران کووید که کاملاً واکسینه شده بودند، در طول عفونت خود دچار آسیب کلیوی شدند، در مقایسه با ۴۲٪ از بیماران واکسینه نشده.

اما تقریباً ۱۶٪ از بیماران واکسینه نشده آسیب کلیوی آنقدر شدیدی داشتند که نیاز به دیالیز داشتند، در مقایسه با ۱۱٪ از بیماران واکسینه شده.

به طور کلی، بیماران واکسینه نشده که نیاز به دیالیز داشتند:

• ۲.۸ برابر بیشتر احتمال مرگ در بیمارستان داشتند.

• ۲.۴ برابر بیشتر احتمال مرگ پس از ترخیص داشتند.

• ۲.۶ برابر بیشتر احتمال داشت که پس از رفتن به خانه، دیالیز را ادامه دهند.

نتایج نشان می‌دهد که پس از در نظر گرفتن سایر عوامل، بیماران واکسینه نشده به طور کلی ۵.۵ برابر بیشتر احتمال داشت که در بیمارستان فوت کنند و ۴.۸ برابر بیشتر احتمال داشت که در طول پیگیری طولانی مدت فوت کنند.

نوبخت گفت: «این مطالعه همچنین بر اهمیت نیاز به تحقیقات مداوم در درک چگونگی تأثیر عفونت‌های کووید -۱۹ بر کلیه و چگونگی مدیریت و نظارت بر عوارض کلیوی ناشی از عفونت‌های کووید -۱۹ برای بهبود نتایج بیماران تأکید می‌کند.»



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا